Încă un gigant auto acuzat că a mințit în legătură cu poluarea

Încă un gigant auto acuzat că a mințit în legătură cu poluarea

Un gigant din industria auto a declarat de curând că angajații săi au trișat în timpul testelor legate de consumul de carburant.

Industria auto a fost lovită de câteva scandaluri uriașe în ultimele luni. Cel mai cunoscut este cel în care a fost implicată Volkswagen, companie care a trișat atunci când au fost efectuate testele care indicau emisiile mașinilor. Pentru a realiza acest lucru, s-a folosit de un software special care era instalat în calculatorul de bord al tuturor autovehiculelor diesel produse între 2008 și 2015. Acesta era capabil să identifice perioadele în care o mașină era supusă unui test luând în considerare patru factori: poziționarea volanului, viteza mașinii, durata de funcționare a motorului mașinii și presiunea atmosferică.

În timpul testelor, software-ul făcea posibil ca motorul să intre într-un mod diferit. Mai exact, acesta nu funcționa la capacitățile optime, iar emisiile se încadrau în acest fel în limitele impuse de autoritățile din America. La scurt timp după ce oficialii companiei au recunoscut totul, au început imediat să apară zvonuri conform cărora și alți producători s-ar fi folosit de elemente interzise. Astfel, după cum scriu cei de la Gizmodo, se pare că Mitsubishi se numără printre companiile care au trișat în timpul testelor.

Conform unei declarații de presă, angajații Mitsubishi ar fi efectuat testele pentru verificarea consumului într-un mod necorespunzător, încălcând și legea din Japonia în acest fel. Numărul total al mașinilor afectate ar fi în jur de 625.000, fiind implicate nu mai puțin de patru modele. Două dintre acestea (eK Wagon și eK Space) au fost construite și comercializate de Mitsubishi, în timp ce alte două (Dayz și Dayz Roox) au fost create pentru Nissan.

Din câte se pare, Mitsubishi nu ar fi plasat greutatea corespunzătoare în mașini timpul testelor, iar în acest fel, consumul părea mai mic decât era în realitate. Totul a ieșit la iveală în urma unei investigații interne, demarată după ce Nissan le-a cerut celor de la Mitsubishi să revizuiască rezultatele testelor. Chiar dacă situația nu este la fel de rea va în cazul Volkswagen, oamenii sunt sensibili la asemenea știri în prezent, iar acțiunile companiei ar putea avea de suferit în următoarele zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: