Imaginile acestea ne prezintă frumosul oraș Amatrice înainte si după dezastruosul cutremur de miercuri

Imaginile de mai sus ne arată cât de devastator a fost cutremurul care a afectat Italia.

După cum probabil știți deja, centrul Italiei a fost lovit în ziua de miercuri de un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, care a cauzat moartea a nu mai puțin de 291 de oameni. Dintre aceștia, 11 se pare că erau români. Conform site-ului BBC, cele mai afectate comunități au fost cele din Accumoli, Amatrice, Pescara del Tronto și Arquata del Tronto.

Primii morți ar fi fost înregistrați în Amatrice, iar la scurt timp după seism era clar că un număr foarte mare de oameni erau prinși sub dărâmături. Sergio Pirozzi, primarul din Amatrice, ar fi declarat că jumătate din comuna lui a dispărut în urma dezastrului. Într-adevăr, dacă ne uităm peste câteva imagini realizate acolo, ne dăm seama cât de afectată este regiunea.

Cutremurul din Italia (1)

Clădirile de pe principala stradă din Amatrice au fost distruse aproape în totalitate. O fotografie realizată de deasupra ne arată că turnul cu cea din centrul comunei a rezistat, însă nu același lucru poate fi spus despre multe dintre clădirile din jurul său.

Situația este cel puțin la fel de gravă în Accumoli, acolo unde numeroase persoane au murit. Grație turismului, în timpul verii, localitatea cu 700 de oameni ajunge să acomodeze în jur de 2.000 de oameni. Acum, din cauza cutremurului, autoritățile se tem de o scădere drastică a numărului de turiști în viitor.

După cum scriu și cei de la Digi.ro, pământul de sub munții Apenini este împânzit de falii și rocă fracturată. Plăcile tectonice eurasiatică și africană, care, prin ciocnire, au dat naștere respectivului lanț muntos în urmă cu milioane de ani, s-ar deplasa în prezent în direcții opuse. Site-ul menționează că acea crustă din partea de nord a lanțului muntos se îndepărtează de partea de sud cu o viteză de trei milimetri pe ani, cauzând numeroase cutremure se produce de-a lungul faliilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: