iHunt X100 și iHunt X200 sunt telefoane pentru jungla urbană [REVIEW]

Telefoanele rugged, adică foarte rezistente, nu m-au atras niciodată. Designul butucănos și lipsit de orice urmă de eleganță m-au îndepărtat mereu de astfel de dispozitive, oricât mi-aș fi dorit un telefon care să nu se facă țăndări la prima căzătură. Acum există telefoanele iHunt. 

iHunt este o companie românească care distribuie, sub brandul propriu, smartphone-uri rugged cu un design cel puțin interesant. Din oferta companiei, care include și modele ”clasice” de telefoane foarte rezistente, noi am testat două cu aspect elegant: iHunt X100 și iHunt X200.

Cum iHunt X100 și X200 au specificații aproape identice, am decis să le dedicăm un singur review.

Introducere iHunt X100 și X200

După cum ziceam și mai sus, specificațiile iHunt X100 și X200 sunt foarte similare. Ambele rulează Android 5.1 și folosesc procesoare Mediatek cu patru nuclee de câte 1Ghz. Memoria RAM este de 2GB, iar spațiul de stocare este de 16GB. Display-ul X100 este de 4,7 inch, iar cel de pe X200 este de 5 inch, dar rezoluția este aceeași, adică HD. Camerele foto sunt de 16, respectiv 5MP, pentru ambele modele, dar X200 are o baterie imensă, de 3.500 mAh, iar X100 are una de 2200 mAh, însă este dual SIM. Designul este diferit, dar materialele folosite sunt aceleași: piele și aluminiu. Despre design vom vorbi chiar mai jos.

ihunt_x100_4

(iHunt X100)

Puncte pro iHunt X100 și X200

Designul acestor telefoane și materialele folosite sunt cele mai mari atuuri ale acestor telefoane. Modelul X100 are linii drepte și agresive și aduce aminte de BlackBerry Porsche. Carcasa de pe spate este acoperită cu un strat din piele lucioasă, iar cadrul este din aluminiu argintiu. Pe alocuri găsim nituri și diverse inserții metalice, care contribuie la aspectul rugged dar stilat al telefonului. X100 este ușor și subțire, iar X200 este ceva mai gros și mai greu, însă la fel de elegant. X200 pare ceva mai rezistent decât X100. E puțin mai rotunjit, folosește tot un cadru de aluminiu și capac din piele, dar are și inserții din cauciuc care îl protejează în mod sigur de căzăturile violente. Smartphone-urile iHunt îmbină materiale premium și un aspect plăcut la un preț mic și asta chiar este de apreciat.

ihunt_x200_8

(iHunt X200)

Display-ul este bun, iar rezoluția HD este suficientă pentru diagonalele de 4,7 și 5 inch. Luminozitatea nu este extraordinară, dar îți permite să vezi informațiile care te interesează, iar culorile puteau fi puțin mai saturate, însă conținutul multimedia arată bine pe panourile IPS.

Performanța este decentă pentru dispozitive cu preț atât de mic. Procesorul Mediatek se descurcă bine în combinație cu cei 2GB RAM și nu are probleme în sarcinile de zi cu zi și nici în jocurile mai puțin pretențioase.

Autonomia este bună, cel puțin în cazul iHunt X200. Este genul de smartphone care nu te lasă la greu două zile, mai ales dacă nu ești tipul de utilizator care nu lasă telefonul din mână nicio secundă.

ihunt_x100_1

Puncte contra iHunt X200 și X100

Camerele foto se descurcă decent la lumină puternică, cu toate că sunt cam lente, însă la lăsarea nopții nu vor fi de mare ajutor. Totuși, ele ar trebui să fie suficiente pentru cei care fac poze ocazional cu telefonul.

Concluzie iHunt X200 și X100

Având prețuri de 699, respectiv 799 lei, iHunt X100 și iHunt X200, se găsesc la reducere aici, respectiv aici. Sunt smartphone-uri de luat în calcul de cei care nu vor să cheltuie un salariu întreg pe un gadget, dar care vor un dispozitiv cu aspect premium și cu performanțe care să le permită să își facă treabă. Designul inedit și specificațiile decente fac din iHunt X200 și X100 competitori serioși pentru alte terminale din această gamă de preț.

ihunt_x200_3

Citește și:
Etichete: