IFA 2016: LG pune Windows 10 într-un frigider

IFA 2016: LG pune Windows 10 într-un frigider

Samsung a prezentat anul acesta la CES un frigider inteligent, cu un touchscreen imens. Ei bine, cei de la LG nu au vrut să se lase mai prejos, așa că au prezentat în cadrul IFA 2016 propriul frigider inteligent.

Totuși, acesta e cu un pas în fața Samsung. Dacă sud-coreenii au optat pentru Tizen, LG a optat pentru Windows 10. Asta înseamnă că poți lansa tot felul de aplicații Windows direct în frigider. Frigiderul are un touchscreen translucid de 29 de inci și funcționează ca la carte, potrivit The Verge. Aplicațiile LG pot fi folosite pentru a pune notițe pe frigider, seta un timer și afișa rețete și informații nutritive.

Mai mult decât atât, frigiderul are un procesor Intel Atom și 2GB memorie RAM. Poți inclusiv să te uiți la clipuri de pe YouTube pe frigider. Încă o veste bună e că LG a ales o versiune full a Windows 10, așa că poți instala aplicații din Windows Store și folosi Cortana pentru comenzi vocale. Meniul de Start al Windows 10 blochează accesul la conținutul frigiderului când îl deschizi, dar aplicațiile obișnuite se contopesc pur și simplu în display-ul translucid, astfel încât să poți consulta vremea în timp ce vezi cât lapte mai ai în frigider.

LG nu a publicat specificațiile exacte ale frigiderului, nici prețurile sau informațiile legate de lansare, dar probabil va fi lansat mai târziu anul acesta. Nu știm alții cum sunt, dar chiar dacă nu avem nevoie de un frigider cu Windows, pe acesta îl vrem. Playtech se află la IFA 2016 și vă aduce cele mai interesante informații despre lansările de acolo.