04 sept. 2016 | 18:21

IFA 2016: noile ceasuri inteligente Fossil beneficiază de procesoare Qualcomm

ACTUALITATE
IFA 2016: noile ceasuri inteligente Fossil beneficiază de procesoare Qualcomm

Eleganța și accesibilitatea sunt principalele caracteristici ale noilor ceasuri inteligente Fossil.

În luna august a acestui an, Fossil a anunțat ultima sa gamă de ceasuri inteligente, care includea modelele Q Marshal și Q Wander. Acestea din urmă reprezintă noile versiuni ale Q Founder, iar la IFA 2016, Qualcomm a anunțat că dispozitivele beneficiază de procesorul Snapdragon 2100, prezentat în luna februarie. În cazul în care nu știați, Snapdragon 2100 este mai mic decât multe dintre procesoarele folosite în trecut, consumă mai puțină energie și beneficiază de senzori mai buni.

Noile ceasuri Fossil (3)

În februarie, vă spuneam că LG ar urma să utilizeze acest procesor în cadrul noii generații de smartwatch-uri, iar acum a ieșit la iveală faptul că acesta este inclus și în ultimele modele Fossil. Ceasurile s-au regăsit la standul Qualcomm, la IFA 2016, unde am avut ocazia de a le admira.

Ambele smartwatch-uri se ascund în spatele unui touchscreen rotund și, pentru că rulează cea mai recentă versiune de Android Wear, sunt compatibile atât cu iPhone-uri, cât și cu telefoane cu Android. Ecranul folosit este de tip always-on cu un diametru de 45 milimetri. Suportă notificări prin vibrații, iar carcasa din oțel este complementată de brățări din piele naturală interschimbabile cu ușurință.

Noile ceasuri Fossil (1)

Cele două ceasuri beneficiază de standardul IP68, astfel că sunt rezistente la apă, într-o anumită măsură. Însă nu este indicat să înotați atunci când le purtați la mână. Încărcătorul inclus în pachet este magnetic și se conectează pe spatele ceasurilor. Un microfon pentru comenzi vocale și un difuzor este de asemenea prezent. Nu lipsesc particularitățile de monitorizare ale efortului fizic. Diferența majoră este că reprezentată de faptul că modelul Q Marshall are o carcasă un pic mai rezistentă și serioasă, în timp ce Q Wander este definit printr-un design mai discret format din linii curbate.

Conform informațiilor, ceasurile ar avea o autonomie de până la 24 de ore, în funcție de gradul de utilizare. Atât Q Marshal, cât și Q Wander sunt disponibile pe piață, costând 295 dolari și, respectiv, 315 dolari.