Hyperloop va fi făcut din același material ca scutul Căpitanului America

Hyperloop va fi făcut din același material ca scutul Căpitanului America

Dacă vrei să dai credibilitate proiectului tău, probabil că nu ar trebui să alegi nume inspirate de benzile desenate.

Când a prezentat prima oară ipoteza de Hyperloop, Elon Musk a folosit-o pentru a protesta împotriva planurilor fostului guvernator al Californiei de a construi un tren. Acel tren ar fi costat 68 de miliarde de dolari, iar un bilet de la San Francisco la Los Angeles ar fi fost 100 de dolari. Potrivit părintelui Tesla, poți crea un mijloc de transport mult mai ieftin și mai rapid, folosind tehnologia potrivită.

Musk a creat un ghid complet pentru construcția Hyperloop, apoi a deschis un document pentru sugestiile investitorilor, companiilor și oamenilor de știință. Practic, Hyperloop e un tub mare, depresurizat, care propulsează o capsulă cu oameni sau materiale din punctul A în punctul B. Între timp, mai multe companii au preluat ideea omului de afaceri cu origini sud-africane, iar una dintre acestea este Hyperloop Transportation Technologies.

De curând, compania a reușit să atragă atenția printr-un anunț foarte interesant: partea exterioară a capsulelor sale va fi fabricată dintr-un material special, denumit ”vibranium”. În cazul în care nu sunteți fani ai universului Marvel, trebuie să știți că acesta este materialul folosit pentru creare scutului lui Captain America și a ghearelor lui Black Panther, pe care îl puteți vedea și în filmul Captain America: Civil War.

Ce-i drept, alegerea unui asemenea nume ar putea să ia din credibilitatea proiectului, însă dacă ceea ce Hyperloop Transportation Technologies susține este adevărat, atunci materialul este cu adevărat impresionant. Astfel, conform Mashable, vibranium-ul ar fi de 8 ori mai rezistent decât aluminul și de zece ori mai rezistent decât alternativele la oțel, fiind nimic altceva decât fibră carbon cu senzori incluși.

Hyperloop Transportation Technologies este aceeași companie care a încheiat o înțelegere cu guvernul din Slovacia conform căreia vor explora posibilitatea de a construi un sistem Hyperloop care să lege Bratislava de Viena și Budapesta.

Citește și:
Etichete: