Hackerii ucrainieni au postat online secretele lui Vladimir Putin

Hackerii ucrainieni au postat online secretele lui Vladimir Putin

Un grup de hackeri ucrainieni cu numele Cyber Hunta tocmai a postat online peste 1GB de email-uri ale principalului consilier al lui Vladimir Putin. 

În ultimele luni, mai multe rapoarte ale celor de la FBI au confirmat faptul că organizații guvernamentale rusești au orchestrat hackingul și publicarea online a colecției de email-uri aparținând lui Hillary Clinton. Se pare însă că roata se întoarce și, deși nu există dovezi că americanii s-ar afla în spatele acestui efort, paguba a fost făcută și rămâne ca în următoarele zile să vedem consecințele.

Victima unui grup de hackeri ucrainieni, de această dată, a fost Vladislav Surkov. Acesta este principalul consilier al lui Vladimir Putin, iar cele câteva mii de email-uri care au ajuns online, conțin informații foarte sensibile pentru Kremlin. În trecut, Surkov a fost vice prim-ministru al Rusiei și adjunct al directorului de stat major.

În centrul atenției sunt mesaje care vin în contradicție directă cu declarațiile oficialilor ruși pe marginea conflictului din Ucraina. În timp ce Kremlin-ul a negat cu desăvârșire faptul că are vreo relație cu separatiștii ucrainieni, dovezile scrise care au ajuns online în urmă cu puțin timp, atestă faptul că Rusia a controlat fiecare manevră și a dictat fiecare tactică a armatei sepratiste din teritoriu. Practic, este detaliat tot planul ce a ajuns în final să aibă ca urmare anexarea teritoriului Crimea la Rusia.

Dacă vreți să vedeți câteva mostre dintre respectivele mailuri, acesta ar fi un punct bun de start. Un lucru este sigur, mesajele sunt autentice și mai multe publicații confirmă faptul că raportul de mailuri inutile și plictisitoare față de cele cu picanterii este cât se poate de plauzibil. Până și datele din antetul celor 2337 de email-uri par a fi imposibil de trucat într-un mod atât de autentic. Email-urile sunt din 2014, când Surkov era perceput ca fiind mâna dreaptă a lui Putin pe probleme sensibile ce erau dezbătute în spatele ușilor închise.

Situația este atât de gravă pentru ruși la această oră încât un oficial al Statelor Unite din agențiile de spionaj a ținut să menționeze că americanii ,,nu au avut nici un rol” în acest atac.

Citește și:
Sursa: NBC News