09 aug. 2016 | 12:22

Google Photos pare indispensabil în noua reclamă

VIDEO ACTUALITATE

Smartphone-urile actuale vin cu multe beneficii și două probleme arzătoare, autonomia și spațiul de stocare. Google Photos reușește să adreseze măcar una dintre ele.

O parte dintre utilizatorii de Android sunt destul de norocoși deoarece își pot extinde spațiul de stocare prin intermediul unor carduri microSD. Nu toate terminalele de top cu platforma Google includ această opțiune, dar dacă aveți un iPhone, nu ați avut niciodată această alternativă și, putem afirma cu un grad foarte mare de siguranță, că nici nu se va schimba vreodată situația. Cei mai afectați sunt utilizatorii de iPhone-uri cu 16GB. Aceștia se lovesc deseori de notificarea că au rămas fără spațiu pe dispozitiv și sunt nevoiți să-și filtreze într-un mod cât se poate de agresiv momentele importante din ultimii ani imortalizate pe telefon.

Despre beneficiile Google Photos am mai discutat și în trecut, dar noua reclamă a serviciului face o treabă foarte bună în a ilustra de ce ar fi bine să faceți un backup la imagini prin intermediul aplicației omonime de mobile. În plus, este evidențiată o funcție cu un titlu cât se poate de sugestiv ,,free up space” – eliberează spațiu. Aceasta din urmă automatizează procesul de backup și de ștergere a fotografiilor care au fost deja transferată în cloud.

În reclamă, puteți vedea entuziasmul cu care o persoană parcurge o colecție foarte stufoasă de imagini, începând cu aniversări, absolviri și multe alte evenimente. În acel moment, mesajul că s-a umplut spațiul de stocare vine ca o lovitură teribilă. Este incredibil de dificil să ștergi câteva poze și clipuri video doar pentru imortaliza alte amintiri în aceeași manieră.

În mod previzibil, se insistă destul de mult și pe faptul că serviciul este gratuit, cu condiția să alegeți urcare fotografiilor în cloud în format de calitate inaltă, la o rezoluție maximă de 16 megapixeli. După salvarea lor, le puteți șterge manual in memoria telefonului, sau puteți opta pentru varianta automatizată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele