Google lansează aplicația prin care poți folosi YouTube fără acces la internet

Google lansează aplicația prin care poți folosi YouTube fără acces la internet

Google a anunțat YouTube Go, un proiect pe care cu toții îl așteptam de ceva timp. Totuși, în cazul în care va ajunge și la noi, va mai dura ceva timp.

Aplicația YouTube Go e menită să ofere o accesibilitate crescută pentru cel mai popular serviciu de video-sharing. Aparent, YouTube Go va fi mai eficientă în zonele în care conectivitatea e limitată.

Utilizatorii YouTube Go vor salva video-uri pentru a le vedea offline, și vor putea să selecteze calitatea și dimensiunea pentru a ști clar câte date consumă. Aplicația permite și sharing cu utilizatorii din proximitate prin Bluetooth, fără consum de date, potrivit The Verge.

A fost gândită și dezvoltată în special pentru utilizatorii indieni, iar aceștia vor fi primii care vor testa aplicația înainte să fie disponibilă la o scară mai largă.

YouTube Go a fost anunțată în cadrul unui eveniment Google organizat în Delhi, iar compania a prezentat și alte produse destinate pieței indiene, care vor fi extinse la nivel global în viitor. Astfel stă situația și cu YouTube Go: locuitorii Indiei o pot testa deja, dar nu sunt cunoscute încă informații despre lansarea ei în alte țări.

În prezent, Google face din ce în ce mai multe eforturi pentru a da internet în India. Recent, a instalat WiFi în 400 de stații de metrou, iar inițiativa va fi extinsă, grație succesului ei. Se pare că 15.000 de oameni folosesc internetul dat de Google în fiecare zi. Prin urmare, în cadrul „Google Station”, gigantul tech are de gând să încheie parteneriate cu companii private, astfel încât indienii să aibă WiFi și în cafenele sau malluri.

Citește și: