Google ia foarte în serios intimitatea… bovinelor

Google ia foarte în serios intimitatea... bovinelor

Nu este ceva nou faptul că Google are responsabilitatea de a proteja intimitatea oamenilor care apar în imaginile din Street View, dar se extinde această responsabilitate și în cazul animalelor?

Răspunsul este cel mai probabil nu, dar acest fapt nu a oprit sistemul automat de recunoaştere facială să funcționeze mai bine decât ar trebui și să obstrucționeze capul unei vaci aflate la păscut.

Poza cu cele două vaci făcută de un autovehicul Google Street View pe o stradă din Marea Britanie a devenit foarte populară pe internet în ultimele zile. Motivul principal ar fi că sistemul celor de la Google a făcut capul unei dintre vaci să fie în ceață, în timp ce la celelalte nu a funcționat.

Se pare că recunoașterea facială automată a reușit să detecteze fața care se afla cel mai aproape, o mișcare pe care cei de la Google au numit-o un exces de zel.

„Este clar că tehnologia noastră de detectare facială automată a fost puțin prea zeloasă. De sigur, nu suntem invidioși pe această bovină care profită de cele cinci minute de faimă ale sale” au declarat cei de la Google pentru BBC.

Această întâmplare amintește de o altă imagine cu animale a căror față a fost obstrucționată. Este vorba de imaginea cu cei trei miei pe care poliția din West Midlands au publicat-o. Se pare că trei oameni au abandonat animalele într-un Ford, dar aceștia au fost arestați la scurt timp, după ce au fost prinși ascunzându-se prin grădinile din împrejurimi.

Autor: Andrei Geornoiu

google-street-view-blurat