FreeWrite este mașina de scris pentru secolul 21
Pentru că numărul elementelor care s-ar putea să te distragă atunci când scrii la computer este foarte mare, FreeWrite s-ar putea să fie soluția perfectă pentru a lucra la o carte sau un proiect.
De-a lungul timpului, în mod inevitabil, ați petrecut perioade de timp foarte mari în fața computerului scriind un referat, un articol sau chiar o carte. Din păcate, din cauza notificărilor de pe Facebook, a tentației de a viziona un clip pe YouTube sau de a vă verifica emailul, procesul a durat mult mai mult decât ar fi fost nevoie. Acum există însă o soluție care oferă toate beneficiile unui sistem de redactare conectat la cloud, fără nici un fel de distrageri.
FreeWrite este o mașină de scris pentru secolul în care trăim. Inițial, acest produs a beneficiat de finanțare pe KickStarter în 2014 cu numele de Hemingwrite. Încercând probabil să evite un eventual proces, acum poartă numele de FreeWrite. Lăsând însă denumirea la o parte, important este că nu mai vorbim de un proiect, ci de un produs comercial, pe care îl puteți achiziționa indiferent dacă v-ați implicat sau nu în campania de pe Kickstarter. Produsul, în schimb, nu s-a schimbat la nici un nivel față de ceea ce vedeam în urmă cu doi ani.
Cu toate că la prima vedere ați confunda FreeWrite cu o mașină de scris clasică, în realitate este mult mai complexă decât atât. Cu toate că are la bază o tastatură mecanică, aceasta este electronică. Tot conținutul editorial va apărea în timp real pe un ecran E-ink și va fi stocat pe memoria internă a mașinii de scris care suportă aproximativ un milion de pagini de text. Pentru a evita un eventual dezastru, în cazul în care FreeWrite ar păți ceva, mașina de scris este compatibilă din start cu mai multe servicii de cloud. Astfel, tot ce scrieți se poate sincroniza în timp real cu Dropbox, Evernote sau Google Drive.
Momentan, FreeWrite costă 449 de dolari, în martie prețul va crește la 500, iar din aprilie se va stabiliza la 550 de dolari.