Flagship-ul Nokia P ar putea avea specificații de top

Flagship-ul Nokia P ar putea avea specificații de top

HMD pare să lucreze intens la noile smartphone-uri Nokia, iar flagship-ul cu Android va rivaliza cu giganții de pe piață.

Am scris în urmă cu puțin timp despre viitoarele telefoane Nokia cu Android, ce se vor lansa în 2017. HMD a achiziționat numele brandului și va avea exclusivitate timp de 10 ani pentru astfel de produse, urmând să relanseze numele Nokia și să creeze o linie de smartphone-uri care să devină populare.

Primele telefoane cu acest brand vor fi disponibile în primul trimestru al anului 2017, dar cel mai probabil, acestea vor fi modele mid-range, care să se adreseze unei piețe mai largi. Aceste modele ar trebui să fie gata de prezentare la timp pentru evenimentul Mobile World Congress, din februarie. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că HMD nu lucrează și la un telefon cu specificații de top.

Cele mai noi zvonuri vin din blogosfera chinezească, unde au și apărut două imagini cu așa-zisul Nokia P, care va fi un flagship foarte puternic. Specificațiile despre care vorbesc sursele sunt cu adevărat impresionante, iar dacă acestea sunt și livrate clienților, e foarte probabil ca Nokia să redevină un nume extrem de popular pe piața telefoanelor mobile.

nokia p hmd

Noul flagship Nokia va avea un procesor Snapdragon 835 și 6GB de memorie RAM. De asemenea, camera foto va avea un senzor de 23MP și va folosi lentile Zeiss, fiind binecunoscut parteneriatul dintre compania producătoare de elemente optice și producătorul de telefoane. De asemenea, există și câteva zvonuri cu privire la faptul că noul telefon ar avea un ecran QHD.

Un asemenea dispozitiv nu va fi prezentat, cel mai probabil, la MWC 2017, având în vedere că intențiile HMD sunt să pornească încet și să livreze mai multe dispozitive pe parcursul lui 2017. Astfel, un eventual flagship Nokia cu Android va apărea probabil, spre sfârșitul anului viitor. Oricum ar fi, este foarte probabil să aflăm mai multe chiar de la HMD, în cadrul conferinței de anul viitor.