Facebook vă ajută să găsiți rețele Wi-Fi gratuite în preajmă

Facebook vă ajută să găsiți rețele Wi-Fi gratuite în preajmă

Cei de la Facebook experimentează deseori funcții noi pe care urmează să le introducă în aplicația de mobil și în site-ul omonim, dar acestea trec întâi printr-o lungă perioadă de teste.

În momentul în care mergeți într-un oraș nou sau pierdeți timp printr-un aeroport, sperați să găsiți o rețea wireless publică gratuită. Deși există multe spații care oferă astfel de servicii de calitate, sunt și multe situații în care este foarte dificil, dacă nu imposibil, să găsești o rețea de încredere. Chiar și dacă opteză să completezi un formular de înscriere și să te autentifici, viteza de trafic are toate șansele să fie infimă. În principiu, foarte multe cafenele gen Starbucks, fac o treabă bună din acest punct de vedere, dar nici acelea nu sunt peste tot.

Cel mai bine ar fi să existe o bază de date, actualizată în mod regulat, ce include toate rețelele Wi-Fi publice la care vă puteți conecta. Facebook se pare că testează o astfel de funcție pe un public restrâns, iar beneficiile sunt semnificative. Primul care observat această nouă funcție este Matt Navarra, directorul de conținut și social media al The Next Web. La scurt timp după respectiva postare pe Twitter, a venit un comunicat de presă de la Facebook ce a confirmat experimentul, deși nu știm exact când se va reflecta într-o actualizare pentru toți utilizatorii rețelei sociale.

,,Pentru a ajuta oamenii să fie conectați cu prietenii și experiențele la care țin, lansăm o nouă funcție ce evidențiază rețelele Wi-Fi asociate cu locurile din apropiere.” Aceasta a fost declarația purtătorului de cuvânt al Facebook pe marginea subiectului și se pare că va fi vorba de o funcție adresată mai ales persoanelor aflate în țări în curs de dezvoltare, unde conectivitatea la internet nu este atât de des întâlnită, iar abonamentele de date mobile au prețuri exagerate.

Noua funcție este disponibilă doar utilizatorilor de Facebook pe iPhone în câteva zone de pe mapamond, rămânând să vedem când se va propaga la nivel global.

Sursa: Ubergizmo
Etichete: