Facebook introduce filtre active pentru filmări și fotografii

Facebook introduce filtre active pentru filmări și fotografii

În cazul în care nu era evident că Facebook pune din ce în ce mai mult accent pe partajarea de conținut video, tocmai a introdus un set de filtre interactive ce pot fi aplicate pe clipuri video, fotografii și sesiuni de live streaming.

Cei de la Facebook experimentează deseori noi funcții. Inițial, multe dintre ele sunt disponibile doar pentru un grup limitat de internauți. În același timp, există foarte multe situații în care anumite actualizări nici măcar nu sunt vreodată lansate pentru marea masă a utilizatorilor.

Cu ocazia Olimpiadei de la Rio, cei de la Facebook s-au hotărât să implementeze un set de filtre live pe care s-ar putea să le recunoașteți din Snapchat. Înainte să vă entuziasmați însă, trebuie să aveți în vedere două limitări foarte importante. În primul rând, numărul ,,filtrelor creative” nu este foarte mare, iar cele care sunt deja disponibile vizează aproape în mod exclusiv tematica jocurilor olimpice. Practic, vă puteți manifesta suportul pentru echipa țării voastre cu niște măști și rame virtuale inspirate din steagul național.

Mai importantă decât limitarea de mai sus este însă restricția de locație. La această oră, doar utilizatorii de Facebook pe iOS și Android din Canada și Brazilia se pot bucura de noile filtre. În principiu, dacă vă aflați într-una dintre cele două țări, când intrați în aplicația de mobil, ar trebui să vedeți o notificare prin care noua funcție are nevoie să vă acceseze camera. După ce v-ați exprimat acordul, în partea de sus a newsfeed-ului, ar trebui să vedeți un nou buton de captură foto/video de care puteți profita.

În comunicatul care însoțește această lansare, oficialii companiei americane au ținut să menționeze că, la fel ca Instagram Stories, acentul pe funcții care vizează captura video și filtrele live fac parte dintr-o strategie de a aduce conținutul video în centurl atenției pe Facebook. Rămâne să vedem dacă, în momentul în care aceeași funcție va ajunge în România și alte părți ale lumii, va lua o altă formă.

Citește și:
Sursa: Engadget