Facebook declară, accidental, stare de război în Filipine

Facebook declară, accidental, stare de război în Filipine

Încercarea celor de la Facebook de a onora Ziua Națională a Insulelor Filipine a eșuat.

Pe 12 iunie, Insulele Filipine au sărbătorit 118 de ani de independență, iar cu această ocazie, Facebook a hotărât să le facă o surpriză utilizatorilor din țara respectivă. Este vorba de un banner în care era afișat steagul țării și pe care utilizatorii îl puteau distribui pe rețeaua socială. Din păcate pentru ei, însă, Facebook a greșit steagul, iar mesajul interpretat de unii a fost cu totul altfel.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, steagul Insulelor Filipine este arborat cu partea roșie în sus, în condițiile în care, în mod normal, cea albastră este situată în partea superioară. Conform legilor din Filipine, steagul nu ar trebui arborat cu secțiunea roșie în sus decât în situațiile în care țara se află în stare de război.

Nu este de mirare că mulți utilizatori au ironizat rețeaua socială în urma acestei acțiuni. Până la urmă, este vorba de Facebook aici, iar pentru a afla steagul unei țări nu este nevoie decât de o banală căutare pe Google. Situația este cu atât mai jenantă pentru companie cu cât noile sale birouri din Filipine au fost deschise cu aproximativ două luni în urmă.

”Ne pasă de comunitatea Facebook din Filipine și, în încercarea de a apropia oamenii cu ocazia Zilei Naționale, am comis o greșeală”, scrie rețeaua socială într-un comunicat oficial. Insulele Filipine sunt una dintre cele mai active piețe din Asia de sud-est pentru Facebook.

Aproximativ jumătate dintre cei 102 milioane de oameni din țară au acces la internet, iar dintre aceștia, în jur de 91% dețin un profil pe Facebook. Astfel, numărul de utilizatori Facebook din Filipine se ridică la aproximativ 49 de milioane. Printre altele, Filipine este și una dintre țările care furnizează cele mai multe like-uri plătite utilizatorilor care doresc să popularizeze foarte rapid o pagină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: