01 nov. 2016 | 08:31

Ecranul la Windows e cu susul în jos: care este soluția

ACTUALITATE
Ecranul la Windows e cu susul în jos: care este soluția

În momentul în care un copil se joacă pe un computer, se întâmplă lucruri miraculoase. Din acest motiv, este foarte probabil să vă fi lovit de o situație în care ecranul la Windows a ajuns cu susul în jos.

In mod implicit, atunci când folosiți un PC, v-ați obișnuit ca bara de start să fie în partea de jos a ecranului, iar scrisul aferent icoanelor de pe desktop să fie amplasat sub ele. Există însă câteva situații în care v-ați dori ca întreaga idee de desktop să fie rotită, fie la 90 de grade, fie la 180 de grade. Cel mai des, s-ar putea să vă loviți de o situație de genul ăsta când agățați un monitor de tavan cu susul în jos. În acel moment, este ideal să aveți posibilitatea de a roti ecranul la Windows cu susul în jos pentru a se vedea normal. Există de asemenea ecran care se pot pivota la 90 de grade, context în care, ar fi ideal să puteți adapta interfața Windows la același unghi.

Trecând peste situațiile în care este util să rotiți intenționat întregul desktop, de cele mai multe ori o veți face din greșeală, voi sau un alt membru al familiei. Un prieten bine intenționat poate să facă o glumă proastă cu aceleași consecințe. Deși există câteva click-uri prin meniuri la care puteți apela, având în vedere că și mișcările mouse-ului pe ecran sunt invers, orice click devine un efort supraomenesc.

Din fericire, există câteva scurtături de taste la care puteți apela pentru a roti ecranul la Windows în poziția corectă sau, mai bine zis, naturală.

CTRL + ALT + săgeată în sus – vă aduce desktop-ul în poziția standard, cu bara de start în partea de jos.

CTRL + ALT + săgeată în jos – vă întoarce desktop-ul cu susul în jos.

CTRL + ALT + săgeată în stânga sau săgeată în dreapta vă rotește ecranul la 90 de grade într-o partea sau alta.

Dacă aveți mai multe ecrane conectate la un singur sistem, scurtăturile de mai sus nu funcționează din păcate. Atunci, trebuie să faceți click dreapta într-un spațiu liber pe desktop și să alegeți Display Settings. Selectați display-ul cu care vreți să interacționați, iar în partea de jos a ferestrei, la Orientation, alegeți o altă opțiune care vi se pretează în scenariul vostru. Apăsați pe Apply.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele