LG G6 ar putea avea baterie înlocuibilă, din motive de siguranță

LG G6 ar putea avea baterie înlocuibilă, din motive de siguranță

LG G6 s-ar putea diferenția de actualul flagship prin câteva feature-uri, însă ar putea păstra bateria înlocuibilă.

LG G5 nu a fost cel mai reușit telefon al companiei din Coreea de Sud, iar vânzările slabe sunt o confirmare a acestui lucru. Astfel, nu ar trebui să fim surprinși de zvonurile conform cărora LG ar vrea să renunțe la designul modular. Însă, după cum scriu și cei de la Phonearena, unele aspecte ar putea fi păstrate. Ne referim aici, mai exact, la bateria înlocuibilă.

Astfel, publicațiile din Coreea sugerează că, din motive de siguranță, LG va implementa un sistem prin care utilizatorii vor putea înlocui bateriile. Cel mai probabil, compania vrea să evite o situația asemănătoare celei cu care s-a confruntat Samsung de curând. După multiple situații în care telefoanele Galaxy Note 7 au explodat, Samsung a optat pentru întoarcerea lor în fabrică. Dar dispozitivele cu care au fost înlocuite au fost la fel de periculoase. Terminalele noi ajunse la utilizatori au explodat într-un număr atât de mare, încât distribuția aparatului a fost oprită în fiecare colț al mapamondului, cu excepția Chinei, unde au fost folosite alte baterii.

Desigur, faptul că bateria este înlocuibilă nu înseamnă că aceasta nu poate avea probleme. Însă este mai ușor să înlocuiești baterii, decât să schimbi telefoane sau să readuci în fabrică alte dispozitive.

Printre altele, LG G6 ar putea beneficia și de un scanner pentru iris care ar putea fi mult mai performant decât cel întâlnit pe Samsung Galaxy Note 7. Partea interesantă este că asiaticii de la Fujitsu au introdus primii un scanner de iris într-un smartphone, în 2015, dar feature-ul a atras atenția abia după lansarea phablet-ului Samsung.

De asemenea, zvonurile inițiale cu privire la LG G6 indicau că acesta ar urma să aibă un ecran curbat, dar cele mai noi surse spun că se va merge pe același design clasic, cu un ecran plat pentru telefon. Informația apare pe site-ul coreean ChosunBiz și a fost preluată și de digitaltrends.com.

Citește și:
Etichete: