De ce este ziua de 18 ianuarie considerată cea mai tristă zi din acest an

De ce este ziua de 18 ianuarie considerată cea mai tristă zi din acest an

Din cauza unor motive oarecum bizare, ziua de azi, un psiholog consideră că 18 ianuarie ar fi cea mai tristă din acest an.

V-ați gândit vreodată să estimați care are fi cea mai tristă zi dintr-un an folosindu-vă de o formulă? Nu? Ei bine, Cliff Arnall s-a gândit deja la asta. Cine e Cliff Arnall? Conform celor de la Metro, un doctor în psihologie care susține că a treia zi de luni din ianuarie ar fi cea mai tristă zi din an. A denumit-o ”Blue Monday”, iar în formula prin intermediul căreia a ajuns la rezultatele de mai devreme s-a folosit de nu mai puțin de șapte indicatori diferiți.

Formula cea mai trista zi din an

În formula de mai sus, W reprezintă vreme, D reprezintă datoriile, d este salariul lunar, T este timpul trecut de la Crăciun, Q este timpul trecut de la ultimul eșec în încercarea de a renunța la ceva anume, M reprezintă motivația slabă, iar Na este nevoia de acțiune.

Probabil că totul ar fi atras atenția unor oameni de știință serioși dacă am fi avut parte și de niște unități de măsură. Însă Arnall nu ne-a făcut onoarea de a intra în detaliu în ceea ce privește formula. Cel mai probabil, Arnall a stat la discuții cu cei de la Sky Travel (compania alături de care a fost dezvoltată formula) și a decis că 18 ianuarie este o ocazie bună pentru a le spune oamenilor că a venit timpul pentru o vacanță.

Chiar și așa, formula a atras atenția presei britanice, astfel că multe dintre ziarele importante au publicat articole pe această temă. Având în vedere că Sky Travel nu mai există acum, sunt șanse mici să aflăm în viitorul apropiat ce se află în spatele formulei pentru ”Blue Monday”.

Etichete: