De ce este recomandat să deconectezi un stick USB în siguranță
Foarte mulți utilizatori nu știu în ziua de azi de ce ar trebui să deconecteze un stick USB în siguranță.
Chiar și în ziua de azi sunt mulți cei care nu știu de ce deconectarea unui stick USB în siguranță este utilă.
După cum menționează majoritatea oamenilor, sisteme de operare precum OS X sau Windows includ opțiuni prin care utilizatorii pot efectua asemenea opțiuni pentru a nu corupe datele stocate pe stick-uri.
În general, problemele pot apărea în cazul în care stick-ul este deconectat în momentul în care sistemul scrie sau citește datele stocate în el.
Cu toate acestea, chiar și în cazul în care stick-ul nu este utilizat în mod activ, pericolul reprezentat de corupere nu este eliminat în momentul înlăturării dispozitivului.
Principala cauză aici este cahcing-ul. În condițiile în care opțiunea ”write caching” este activă, Windows păstrează datele respective în cache, chiar dacă indică faptul că transferul de date a fost efectuat cu succes.
Din fericire, Microsoft a observat din timp această problemă, iar elementele care pot fi deconectate au feature-ul respectiv dezactivat încă de la început. În schimb, opțiunea ”Quick Removal” este activat, pentru a preveni coruperea datelor. Problemele cele mai serioase pot apărea în cazul hard drive-urilor externe, întrucât sistemul de operare nu dezactivează de fiecare dată ”write caching”. În condițiile în care datele pot fi legate de diverse procese din PC, nu este recomandat să accesați fișierele stocate pe un dispozitiv extern.
În concluzie, chiar dacă ”reușiți” să corupeți datele de pe un stick, problema poate fi rezolvată ușor prin rescriere datelor sau prin formatarea acestuia. Iar în cazul în care acesta nu va mai putea fi folosit vreodată, cu siguranță nu va fi din cauza faptului că nu l-ați deconectat în siguranță. Există numeroase alte lucruri care pot cauza stricăciuni mult mai mari dispozitivului, precum uzura de pe parcursul timpului sau căldura.