De ce acest pinguin Magellan se întoarce la un pescar brazilian in fiecare an

De ce acest pinguin Magellan se întoarce la un pescar brazilian in fiecare an
PLAYTECH
PLAYTECH
13:51 12.03.2016

Pinguinii Magellan sunt o specie de pinguini ca oricare alta. Totuși, nu toți cei din specia Magellan sunt la fel. Acest exemplar uimitor a arătat un atașament extraordinar față de bărbatul care i-a salvat viața.

Acum patru ani, pescarul brazilian în vârstă de 71 de ani, Joao Pereira de Souza, a descoperit un pinguin Magellan acoperit de petrol și înfometat pe o plajă de pe o insulă în apropiere de Rio de Janeiro. După ce l-a hrănit cu niște sardine și l-a pus undeva la umbră să se odihnească, micul animal numit Jinjing nu a uitat de salvatorul său atunci când s-a întors în apele Patagoniei.

În fiecare an, micul pinguin se întoarce din locul său de baștină, călătorind mii de kilometri până în Rio de Janeiro la salvatorul său, devenindu-i un adevărat companion fidel. Jinjing petrece acum câte opt luni pe an cu pescarul brazilian, împrietenindu-se cu toată lumea de pe insulă. Micul animal a devenit o senzație locală, atrăgând copii și vizitatorii locului.

Pescarul s-a lăudat cu relația pe care o are cu pinguinul zicând: „Dacă altcineva vrea să îl atingă, îl ciugulește. Stă în poala mea și mă lasă să îi fac duș și să îl hrănesc cu sardine”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: