12 mart. 2016 | 13:51

De ce acest pinguin Magellan se întoarce la un pescar brazilian in fiecare an

ACTUALITATE
De ce acest pinguin Magellan se întoarce la un pescar brazilian in fiecare an

Pinguinii Magellan sunt o specie de pinguini ca oricare alta. Totuși, nu toți cei din specia Magellan sunt la fel. Acest exemplar uimitor a arătat un atașament extraordinar față de bărbatul care i-a salvat viața.

Acum patru ani, pescarul brazilian în vârstă de 71 de ani, Joao Pereira de Souza, a descoperit un pinguin Magellan acoperit de petrol și înfometat pe o plajă de pe o insulă în apropiere de Rio de Janeiro. După ce l-a hrănit cu niște sardine și l-a pus undeva la umbră să se odihnească, micul animal numit Jinjing nu a uitat de salvatorul său atunci când s-a întors în apele Patagoniei.

În fiecare an, micul pinguin se întoarce din locul său de baștină, călătorind mii de kilometri până în Rio de Janeiro la salvatorul său, devenindu-i un adevărat companion fidel. Jinjing petrece acum câte opt luni pe an cu pescarul brazilian, împrietenindu-se cu toată lumea de pe insulă. Micul animal a devenit o senzație locală, atrăgând copii și vizitatorii locului.

Pescarul s-a lăudat cu relația pe care o are cu pinguinul zicând: „Dacă altcineva vrea să îl atingă, îl ciugulește. Stă în poala mea și mă lasă să îi fac duș și să îl hrănesc cu sardine”.