Samsung îți pune la dispoziție o cutie ignifugă în care să returnezi telefonul Galaxy Note 7

Samsung trece printr-o perioadă foarte dificilă și costisitoare. După ce că va pierde o sumă semnificativă de bani pentru că încetează producția de Galaxy Note 7, trebuie să cheltuie bani și pentru a returna telefoanele în fabrică.

În momentul în care interacționezi cu materiale potențial explozive, în mod evident, ai nevoie de echipamente speciale de protecție. Din păcate pentru Samsung, recent anulatul Galaxy Note 7 intră și el în această categorie. Ca urmare, pe lângă faptul că este foarte important să nu mai folosiți respectivul phablet sub nici o formă, ar fi ideal și să nu-l mai aveți în casă. Acesta trebuie returnat la Samsung.

Din păcate, unii dintre cei care au apelat la FedEx sau UPS pentru a-și trimite telefonul înapoi la sud coreeni, nu de puține ori, au fost refuzați. Nici un serviciu de curierat nu acceptă să transporte ceva ce poate exploda în orice moment. Alternativa costisitoare a venit de la Samsung și o puteți vedea detaliată în clipul de mai sus. Aceasta vine sub forma unei cutii foarte complexe ce poate fi transportată doar prin intermediul UPS Ground. Chiar și în aceste condiții, merită reținut că telefoanele Galaxy Note 7 nu pot fi transportate pe avion.

Clipul de mai sus a fost postat de cei de la XDA și nu vă trebuie mai mult de câteva secunde pentru a înțelege amploarea investiției Samsung în acest proiect. După ce v-ați asigura că telefonul este închis complet, preferabil cu bateria la zero, acesta trebuie introdus într-o pungă anti-statică. Respectiva pungă este ulterior introdusă într-o cutie de carton care trebuie să ajungă în altă cutie de carton. Cea de a treia cutie în care trebuie să ajungă telefonul este acoperită cu un strat de fibră ceramică ignifugă, menită să prevină extinderea unui potențial incendiu. Din păcate, pentru că respectiva fibră are potențialul să vă irite pielea, aveți nevoie de niște mănuși de latex, incluse de asemenea în pachet, pentru întregul proces.

Trăgând linie, costurile procesului de returnare al telefoanelor cu abilități explozive pare să-i coste pe cei de la Samsung aproximativ un miliard de dolari, deși pierderile rezultatea din încetarea comercializări s-ar putea să atingă varloarea de 17 miliarde.

Alexandru Puiu
07:25 12.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video