Cum ștergi tot de pe un telefon cu Android pentru a-l vinde

Cum ștergi tot de pe un telefon cu Android pentru a-l vinde
10:44 14.06.2016

Indiferent de motivul pentru care vrei să renunți la un smartphone, trebuie să ai în vedere cum ștergi tot de pe Android înainte de a-l vinde sau de a-l face cadou.

Înainte de a afla cum ștergi tot de pe Android, trebuie să aveți în vedere că procesul a devenit un pic mai complex în ultimii ani din cauza măsurilor adoptate de Google pentru a preveni furtul, resetarea și revânzarea de dispozitive. Practic, majoritatea aparatelor cu Android sunt acum ancorate mult mai mult în contul vostru de Google, iar dacă cineva nu vă află parola, nu le mai poate folosi.

Intitulat FPR sau Factory Reset Protection, sistemul anti-furt de la Google obligă persoana care vrea să vă folosească smartphone-ul după o resetare complet să introducă din nou adresa de Gmail și parola fostului proprietar. În cazul în care vreți să comercializați gadgetul vostru, ar fi bine să dezactivați această protecție.

Procesul de dezactivare al FPR variază un pic de la un dispozitiv la altul, dar, în mare parte, sistemul este similar. Pe un Samsung, intrați la Settings – Lock Screen and security – Screen Lock Type și optați pentru None. Tot pe Samsung, este necesară eliminarea contului Samsung, în cazul în care v-ați creat unul, din Settings – Lock screen and security – Find My Mobile. Introduceți parola aferentă contului în noua fereastră, faceți un tap pe contul vostru din partea de sus și din meniul More, alegeți Remove account. Pe un LG, accesați Settings – Security – Lock Screen – Select screen lock și faceți tap pe None.

Un alt pas important implică ștergerea contului de Google din telefon. Acesta ar trebui să apară fie în Settings – Accounts, fie în Settings – Accounts & Sync. Faceți un tap pe Google, alegeți More și Remove account. Pe un LG G5, după ce ați ales contul Google faceți un tap pe cele trei puncte din dreapta sus și alegeți Remove Account.

După ce ați urmat pașii de mai sus, puteți începe ștergerea efectivă a datelor. Această funcție, aproape de fiecare dată, se găsește în Settings – Backup & reset – Factory data reset. Din acest meniu, alegeți Reset phone sau Reset device.

loading...