Cum ștergi fișierele recente din Windows 10

Cum ștergi fișierele recente din Windows 10

Dacă lucrezi foarte mult la computer și împarți PC-ul cu cineva, s-ar putea să-ți dorești să înveți cum ștergi fișierele recente din Windows 10.

În File Explorer, la fel ca în Windows Explorer cu câțiva ani înainte, există o listă cu documente recente. Respectiva listă este menită să te ajută să ajungi mai ușor la fișierele cu care interacționezi cel mai des. Nu este însă exclus să-ți dorești, ocazional, să o ștergi. Există și o soluție prin care o poți dezactiva complet, dar vom detalia întâi soluția rapidă prin care o puteți goli.

În File Explorer, dați click pe File în stânga sus și accesați Change folder and search options. În tab-ul general al noii ferestre, în partea de jos, există un buton marcat Clear, poziționat în dreptul mesajului Clear File Explorer History. Dați un singur click pe el și închideți fereastra cu un click pe Ok, iar lista de fișiere recente nu va mai include nici un element.

Dacă vreți să dezactivați complet stocarea de documente recente în File Explorer și să anulați posibilitatea memorării fișierelor deschise de curând cu orice aplicație, trebuie să intrați în Settings, după ce ați dat click pe Start. Doar în acest fel veți scăpa de lista de documente deschise recent ce apare când faceți click dreapta pe Word în taskbar, lista de pagini web vizitate cu Microsoft Edge sau lista de directoare deschise recent în File Explorer.

În colțul din stânga jos accesați secțiunea Personalization. În partea stângă, vă interesează Start. Aici debifați Show recently added app și Show recently opened items in Jump Lists on Start or the taskbar. După ce ați urmați acești pași, nu veți mai avea nici un element în nici o listă de documente, aplicații și fișiere accesate recent.

Per ansamblu, ca multe alte funcții din Windows, conceptul unor liste de documente recente are foarte multe beneficii, dar faptul că este activat implicit s-ar putea să nu-ți fie de folos în permanență. Ca urmare, este bine să ai în vedere cum ștergi fișierele recente din Windows 10 pentru a nu vedea și altcineva cu ce te ocupi pe PC.

Citește și: