Cum ștergi fișierele dublate pe Windows sau Linux

Cum ștergi fișierele dublate pe Windows sau Linux

Pentru a câștiga un pic de spațiu pe orice computer, ar bine să știi cum ștergi fișierele dublate pe Windows sau Linux.

Indiferent cât de mult spațiu liber aveți pe un hard disk acum și câte hard disk-uri ați mai cumpărat între timp, este inevitabil ca la un moment dat să rămâneți fără spațiu. În definitiv, toate tipurile de fișiere sunt acum mai mari, iar dacă v-ați făcut un obicei din realizarea de copii de siguranță, nu va dura mult până să vă aflați în căutarea unor soluții pentru problema cu spațiul. Nu de alta, dar pozele făcute cu telefonul ocupă foarte mult, iar când vine vorba de filmări, nici nu mai discut.

În teorie, este recomandabil să faceți backup regulat atât la pozele de pe telefon cât și la contacte, la documentele importante de pe PC sau la fotografiile din vacanță. În funcție de cât de organizați sunteți, acest obicei s-ar putea să coste scump și să se reflecte în dubluri, iar când aveți nevoie de un pic de spațiu în plus, nimic nu ar fi mai util decât să știi cum ștergi fișierele dublate.

În mod evident, există foarte multe aplicații pe care le puteți folosi în acest scop, dar pentru scopul acestui tutorial vă vor recomanda Duplicate Files Finder. Acest progrămel micuț funcționează pe orice versiune de Windows începând cu Windows 95, cât și pe sisteme construite pe arhitectură Linux. Pentru a-l descărca gratuit, folosiți această adresă web.

La prima pornire, veți întâmpina o fereastră cât se poate de sugestivă. Printr-un click pe cele trei puncte din dreptul cuvântului Directory, alegeți directoarele pe care le doriți scanate. Este foarte probabil să nu aveți nevoie să căutați în întregul computer fișiere duplicate. Apăsați pe butonul Add în partea dreaptă a ferestrei și repetați procedura pentru fiecare director suplimentar. Procesul de căutare începe după ce ați apăsat pe Go!. Așteptați câteva secunde sau câteva minute pentru finalizarea procesului și afișarea listei de rezultate. Din acel moment, le puteți șterge manual pe cele care se repetă printr-un click dreapta pe numele lor din listă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: