23 mart. 2016 | 14:19

Cum și-au exprimat artiștii din întreaga lume solidaritatea pentru Bruxelles

ENTERTAINMENT
Cum și-au exprimat artiștii din întreaga lume solidaritatea pentru Bruxelles

La patru luni de la atentatele de la Paris, Occidentul este îngenuncheat de noi atacuri teroriste. Trei atentate s-au produs ieri în Bruxelles. Bilanţul este terifiant, de peste 30 de morţi şi peste 230 de răniţi. Două dintre atacuri au avut loc pe cel mai mare aeroport al Belgiei, al treilea într-o garnitură de metrou în plin centrul Bruxellesului.

Artiștii din întreaga lume și-au exprimat solidaritatea și susținerea în fața acestei tragedii, care afectează întreaga Europa. Le poți vedea pe cele mai emoționante în galeria de mai sus.

Bruxelles-ul a fost zguduit de prima explozie dis-de-dimineaţă. Era 9, ora României, când o deflagraţie puternică s-a produs într-un terminal al aeroportului Zaventem. Îngroziţi, pasagerii au fugit în toate direcţiile să îţi caute scăparea, în timp ce din clădire ieşea fum negru. O parte din plafon a căzut peste cei din interior, iar resturi din aerogară au zburat la zeci de metri distanţă.

Unii călători au povestit că înaintea exploziei au auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă, lucru confirmat şi de armele găsite mai târziu într-un terminal. La câteva minute după prima explozie, altă deflagraţie s-a produs la mică distanţă. Oamenii care nu apucaseră să iasă din aeroport au fost conduşi pe pista aeroportului, iar toate avioanele au fost consemnat la sol. Potrivit unor surse din cadrul aeroportului, foarte mulţi răniţi au răni grave la picioare, ceea ce ar însemna că una dintre bombe a fost plasată într-un bagaj de mână.

Cei trei atacatori de la Bruxelles fac parte dintr-o reţea de jihadişti care a pus la cale nu doar atentatele teroriste de marți, de la Bruxelles, ci şi pe cele din noiembrie anul trecut, de la Paris. Cu toţii se învârt în jurul lui Salah Abdeslam, capturat vineri de poliţia belgiană, în cooperare cu cea franceză, după patru luni de fugă. Puteți citi mai multe despre vinovați aici.