Cum vezi ce efecte ar avea o bombă nucleară detonată în orașul tău
În cazul în care vrei să vezi efectele dezastruoase pe care le-ar putea avea detonarea unei bombe nucleare, există site-uri care te pot ajuta.
Când vine vorba de Apocalipsă, majoritatea oamenilor își imaginează două scenarii: fie vom sfârși din cauza impactului cu un asteroid, fie ne vom anihila singuri printr-un război nuclear. La cum evoluează situația actuală, mulți sunt de părere că ne aflăm mai aproape de ”Holocaustul Nuclear”. Astfel, nu este de mirare că au luat naștere site-uri precum Nuclear Secrecy, care ne prezintă potențialele efecte ale unei bombe atomice.
Cel care a creat site-ul se numește Alex Wellerstein și este istoric în cadrul Institutului American de Fizică. După cum era de așteptat, funcția Nukemap a site-ului se folosește de Google Maps pentru a le permite utilizatorilor să testeze efectele unei bombe în orice locație din lume. Există câteva orașe prestabilite, însă, oamenii au posibilitatea de a introduce numele oricărei alte așezări.
După aceea, ei pot selecta puterea bombei pe care vor să o detoneze, în kilotone. Noi am preferat să nu ne complicăm atunci când am efectuat experimentul, așa că am selectat direct ”Tsar Bomba”, cea mai mare bombă atomică detonată vreodată în istoria omenirii. Pe 30 octombrie 1961, URSS a detonat “Bomba Ţarului” deasupra arhipelagului Novaya Zemlya din nordul Rusiei. Denumită oficial “bomba cu hidrogen AN602″, a fost original concepută să elibereze o energie de 100 de megatonede TNT, dar aceasta a fost redusă în final la 50 de megatone.
Locația pe care am ales-o a fost Bucureștiul, iar rezultatele nu au fost extrem de încurajatoare. Trebuie să menționez că am ales ca detonarea fictivă să aibă loc în aer, întrucât, în acest mod, am avea parte de cele mai mari distrugeri. Astfel, dacă Tsar Bomba ar fi detonată deasupra centrului Bucureștiului, la o înălțime de 4 kilometri, totul pe o rază de 3,14 kilometri ar fi supus unor radiații suficient de mari pentru a cauza moartea în câteva ore sau câteva zile, în funcție de cât de repede beneficiază de ajutorul medicilor.
Ciuperca nucleară ar avea o rază de de 4,16 kilometri, ceea ce înseamnă că, pe o suprafață de aproape 68 de kilometri pătrați, oamenii ar avea de îndurat precipitații nucleare extrem de periculoase. De asemenea, din cauza presiunii uriașe, majoritatea clădirilor pe o rază de aproape 9 kilometri ar fi distruse sau grav afectate. În total, am avea aproape două milioane de morți și în jur de 420.000 de răniți.
În prezent, se spune că în lume ar exista în jur de 23.000 de bombe nucleare, iar 4.000 dintre acestea ar putea fi folosite în orice moment.