16 sept. 2016 | 12:51

Cum poți rula sistemul Android pe un PC cu Windows

ACTUALITATE
Cum poți rula sistemul Android pe un PC cu Windows

Nu sunt puțini cei care s-au săturat de bătrânul Windows și update-urile sale enervante și imposibil de oprit. Ei bine, pentru aceia, dar și pentru împătimiții de tehnologie, Jide Techonolgy s-ar putea să aibă soluția.

Tot mai populara firmă care stă în spatele Remix OS (un sistem de operare prin care utilizatorii pot rula Android pe desktop PC sau laptop), Jide, a anunțat joi lansarea Remix OS Player, un instrument prin intermediul căruia poți rula aplicațiile de pe Android pe un dispozitiv care rulează Windows. Totuși, care este diferența dintre acesta și Remix OS?

Se pare că principala diferență dintre cele două sisteme constă în modul în care instalează și folosesc aplicațiile de Android. Remix OS Player îți permite acum să utilizezi aceste aplicații direct în Windows, fără să mai fie nevoie să instalezi un nou sistem și să faci boot separat. Mai exact, Remix OS Player este mai mult un emulator care le permite utilizatorilor să ruleze un Android OS și aplicațiile sale în interiorul Windows-ului (trebuie menționat faptul că acesta trebuie să fie o versiune de 64 de biți de Windows 7 sau mai nouă pentru Remix să meargă).

Mai mult, ceea ce face Remix OS Player o variantă extrem de atractivă sunt funcțiile sale de multitasking (poți rula mai multe aplicații în același timp, una lângă alta), precum și accesul complet la serviciile Google Play. Și dacă asta nu e suficient să te tenteze să îl încerci, mai trebuie să știi că acest OS este oferit complet gratuit de Jide.

„De ce trebuie ca emulatoarele să fie ca niște aplicații de sine stătătoare pe sistemul tău nativ? Remix OS Player oferă  cea mai captivantă experienţă de gaming de Android pe PC, mai bună decât a oricărui emulator care există.” au afirmat cei de la Jide.  

Dacă ești curios să testezi acest sistem, îl poți descărca gratuit de aici. Doar asigură-te înainte că dispozitivul tău rulează o versiune de Windows 7 64-biți sau mai nouă, un procesor Intel Core i3, 4GB memorie de sistem, 8 GB spațiu de stocare și funcția de Virtualization Technology în BIOS-ul sistemului este activată

Autor: Andrei Geornoiu