27 iun. 2016 | 17:53

Cum poți obține foc folosind o lămâie și niște bucăți de metal

VIDEO
Cum poți obține foc folosind o lămâie și niște bucăți de metal

Un utilizator de YouTube demonstrează în videoclipul de mai sus cum poți obține foc într-un mod extrem de ușor.

Atunci când te afli în natură, departe de civilizație și ai neapărat nevoie să creezi un foc, o lămâie ți-ar putea fi de mare ajutor. Desigur, ai mai avea nevoie de câteva cuie, fire de metal și niște lână din oțel, însă rezultatul ar putea fi un foc obținut fără prea mare efort, după cum puteți vedea și în materialul video de mai sus. În cazul în care vă întrebați cum este posibil așa ceva, răspunsul este unul relativ simplu.

Pentru început, trebuie să aveți o lămâie, șase cuie zincate șase cuie din cupru, cabluri din metal și o bucată de lână din oțel. Încercați să mișcați lămâia între palme, iar apoi introduceți cuiele zincate într-o linie, pe lungimea fructului. Distanța dintre ele ar trebui să fie de aproximativ un centimetru. Într-o linie paralelă introduceți cuiele din cupru, iar apoi, folosindu-vă de fie, conectați primul cui de cupru cu al doilea din zinc, al doilea cu al treilea și repetați procesul.

Într-un final, un cui din cupru și unul din zinc nu vor fi conectate. De fiecare dintre ele veți lega câte un fir de dimensiuni mai mari. Ulterior, când firele vor atinge lâna de oțel (peste care veți pune niște bucăți de hârtie), aceasta se va încălzi, iar hârtia va lua foc. În cazul în care nu aveți lână la dispoziție, monedele din cupru sau din zinc vor fi suficiente.

Desigur, în cazul în care vreți să imitați acest experiment, trebuie să știți că nu lămâia produce curentul electric. În schimb, acesta ia naștere datorită contactului dintre lămâie și cuiul din zinc. După cum știți, sucul din lămâie conține acid citric, iar într-o asemenea situație, joacă rolul unui electrolit. Atunci când intră în contact cu lămâia, cuiul se oxidează, iar electronii ajung apoi pe firul de cupru.