Cum poți folosi Minecraft pentru a programa ceva în Basic

De-a lungul anilor am văzut foarte multe creații inovative dezvoltate de la zero în Minecraft, dar este prima oară când vedem o demonstrație de programare în Basic.

Pe mapamond există foarte mulți internauți cu cantități semnificative de timp liber. Pentru a câștiga un pic de popularitate și recunoștință online lucrează pentru perioade de timp foarte lungi la proiecte cu o utilitate îndoielnică. În practică, nimeni nu ar trebui să învețe să programeze în Basic folosind Minecraft, dar este îmbucurător faptul că acest lucru e posibil.

După cum puteți vedea în clipul de mai sus, un individ care preferă să se ascundă în spatele pseudonimului SethBling a dezvoltat un set de unelte pentru Minecraft prin care poate facilita scrierea de programe relativ simple în Basic. Unul dintre cele mai populare limbaje de programare în urmă cu câteva zeci de ani se pretează perfect pentru limitările de performanță impuse de joc. Pentru materializare ideii sale, individul a folosit o cantitate foarte mare de blocuri de comandă, dar important este că la final chiar funcționează și poți face lucruri destul de deștepte cu el, nu doar să listezi niște cifre sau litere. Acest sistem este atât de bine finisat încât poate fi folosit pentru automatizare de diverse sarcini in-game. Vreți de exemplu să creați un tunel? Apelați la o serie de boți care fac toată munca grea singuri, conform scriptului definit anterior.

În principiu, puteți scrie ce programe vreți voi în Minecraft folosind uneltele puse la dispoziție de SethBling. Trebuie însă să aveți în vedere că acestea vor fi transformate în acțiune folosind procesorul de 20Hz din joc. Cu alte cuvinte, indiferent ce sperați să obțineți, nu se va materializa cu o viteză mai mare de 20 de operațiuni sau comenzi pe secundă. Partea bună este că măcar interpretatorul de comenzi Basic nu mai trebuie scris de la zero, deoarece îl puteți descărca gratuit de aici.

Alexandru Puiu
01:48 21.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video