Cum mărești calitatea imaginilor și a clipurilor urcate pe Facebook

Cum mărești calitatea imaginilor și a clipurilor urcate pe Facebook

E foarte ușor să urcați conținut foto sau video pe Facebook, dar asta nu înseamnă că va arăta la fel de bine ca pe mobil. Există, însă, o soluție pentru această problemă.

Este foarte probabil să fi postat o imagine sau clip pe Facebook prin intermediul aplicațiilor omonime de pe mobil, doar pentru a sesiza în momentul următor că nu mai are aceeași calitate. Motivul pentru această discrepanță are legătură cu parametrii de funcționare ai aplicației Facebook. Având în vedere că de multe ori aveți tendința să postați ceva online folosind date celulare, majoritatea aplicațiilor aferente rețelelor voastre sociale preferate se comportă într-o manieră similară, micșorând calitatea și, în consecință, volumul de date consumat. Nici măcar nu contează dacă aveți un iPhone sau un Android, rezultatele implicite vor fi aceleași. Cea mai mare diferență de calitate o veți vedea atunci când postați scurt metraje, clipuri video de câteva secunde.comparatie-video-facebook

Din fericire, dacă stați bine cu traficul de date sau dacă oricum sunteți precauți în a posta conținut foto – video doar printr-o conexiune Wi-Fi, există o soluție rapidă pentru sporirea calității. În doar câteva momente, și prietenii voștrii se vor putea bucura de detaliile și strălucirea clipurilor HD filmate cu smartphone-ul.

Deși setările aplicației de Facebook sunt similare atât pe iOS, cât și pe Android, merită să aveți în vedere că, din păcate, aplicația de Android nu suportă, din motive necunoscute, postarea de conținut video HD, puteți totuși să măriți calitatea pozelor.

Odată ajunși în aplicația Facebook, faceți un tap pe cele trei liniuțe din dreapta jos. Din această listă stufoasă de opțiuni, vă interesează Settings, urmată de un click pe Account Settings. Având în vedere că vorbim de clipuri și fotografii, accesați Videos and Photos. Aici, asigurați-vă că ați bifat Upload HD atât în dreptul Video Settings, cât și Photo Settings. Diferența de calitate va fi imediat sesizabilă, dar, cum am scris și mai sus, aveți în vedere că s-ar putea să vă coste scump datele celulare aferente respectivelor upload-uri.caliate-foto-video-facebook

Citește și: