Cum îți instalezi acum Windows 10 Mobile pe Windows Phone

Cum îți instalezi acum Windows 10 Mobile pe Windows Phone

La câteva luni după ce Microsoft a lansat câteva telefoane cu Windows 10 Mobile, sistemul de operare continuă să fie o himeră pentru posesorii de Windows Phone. Din fericire, există un mod prin care vi-l puteți instala și voi chiar acum.

Cei de la Microsoft au făcut multe promisiuni pe marginea Windows 10 Mobile, inclusiv că va fi un upgrade gratuit ce va putea fi instalat pe o mare parte dintre smartphone-urile cu Windows Phone 8.1. În principiu, aproape toate terminale cu WP8 ar trebui să poată face tranziția la Windows 10. Au existat însă mai multe amânări pe marginea acestui subiect, iar oficialii companiei au devenit din ce în ce mai ezitanți în a menționa data exactă începând cu care vă veți putea instala noul SO în versiune finală, oficial.

La această oră, Windows 10 Mobile este deja foarte bine finisat, iar dacă vreți să-l instalați o puteți face cu ușurință. Soluția împlică însă să fiți membru al Windows Insider Preview Program și sa acceptați că veți instala totuși un sistem de operare care nu este în formă finală. Vorbim de o versiune preview a Windows 10 Mobile, una de la care veți face tranziția automat la varianta finală automat în momentul în care aceea va fi disponibilă.

Microsoft vă avertizează că ar fi bine să urmați acești pași doar dacă înțelegeți că există posibilitatea să întâmpinați mici probleme de stabilitate. Eventual, dacă aveți mai multe telefoane, ar fi recomandabil să urmați acești pași pe cel de pe care vorbiți mai puțin. În plus, trebuie să aveți în vedere existența Windows Devices Recovery Tool, o unealtă software ce vă permite să vă restaurați aparatul la parametrii din fabrică în cazul în care întâmpinați o problemă și acesta refuză să mai pornească în condiții normale. Acest utilitar se descarcă de la această adresă, dar nu este compatibil cu toate telefoane ce rulează Windows Phone.

Asigurați-vă că telefonul vostru suportă Windows 10 Mobile

Acest tutorial funcționează doar dacă se respectă două condiții. Prima este să fiți membru al Windows Insider Preview Program, iar a doua, poate chiar mai importantă decât prima, este ca telefonul vostru să fie suportat. Cei de la Microsoft au făcut publică o listă cu dispozitivele suportate, iar aceasta este destul de stufoasă și disponibilă aici. Majoritatea sunt terminale Nokia Lumia și Microsoft Lumia. Excepțiile de la regulă sunt HTC One M8 for Windows și LG Lancet. În principiu, acestea au fost alese dacă au fost livrate cu Windows Phone 8.1, nu l-au primit printr-un update, și au o memorie internă de minim 8GB. Pentru a facilita procesul de upgrade, Microsoft a lansat și o aplicație intitulată sugestiv Upgrade Advisor. Aceasta este disponibilă pentru instalare gratuită din Windows Store și, printre altele, vă va ajuta să câștigați niște spațiu liber pentru a fi pregăți în momentul în care se lansează Windows 10 Mobile în mod oficial.

Windows Insider Preview Program

Înregistrați-vă în Windows Insider Preview Program

Cum s-a întâmplat de altfel și în cazul celor care au dorit să experimenteze Windows 10 pe PC-uri înainte de lansarea oficială a acestuia, dacă vă înscrieți în Windows Insider Preview Program aveți destul de multe beneficii. În plus, înscrierea în acest program, cum se întâmplă de altfel și în cazul Apple, este gratuită, deci ar fi păcat să nu o faceți. În plus, un alt motiv pentru a intra în program este că nu implică sub nici o formă că sistemele și smartphone-urile voastre cu Windows vor face automat tranziția la sisteme de operare în variantă beta sau preview. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să optați pentru instalarea lor de pe fiecare dispozitiv în parte. În practică, asta câștigați ca membru Windows Insider, opțiunea de a alege.

Pentru a vă alătura programului Windows Insder Preview, accesați această adresă web. Autentificați-vă cu contul vostru Microsoft pe care îl folosiți pentru a descărca aplicații pe telefon sau pe PC din Windows Store. O adresă de email @outlook.com este de asemenea validă pentru acest proces. Windows 10 Mobile insider app

Instalați aplicația gratuită Windows Insider

Cum am spus și mai sus, intrarea în Windows Insider Preview Program nu implică instalarea automată de sisteme de operare beta pe telefon. Pentru a vă da acordul în această direcție, trebuie să vă instalați pe aparat aplicația gratuită Windows Insider. La acest punct al tutorialului ar fi bine să fiți conectați la o rețea WiFi și, dacă nu aveți peste 50% baterie, la priză.

Intrați în Store din ecranul principal al telefonul și căutați folosind butonul din colțul din dreapta sus Windows Insider. Dacă citiți acest articol de pe telefon, puteți da click pe acest link pentru a ajunge mai repede la utilitarul necesar. Pentru verificarea autenticității, Windows Insider ar trebui să figureze ca fiind dezvoltat de Microsoft Corporation. După instalarea ei, accesați-o și apăsați pe butonul marcat ,,Get Preview Builds”. Respectiva acțiune va iniția procesul de descărcare la Windows 10 Mobile pe terminalul vostru.Windows 10 Mobile Insider program

Pe parcursul procesului veți mai întâmpina două opțiuni dintre care veți putea alege – Insider Slow și Insider Fast. Acestea fac referire la rapiditatea cu care veți primi versiuni noi de Windows 10 Preview. Recomandabil ar fi să optați pentru Insider Slow, deoarece acestea sunt mai stabile și nu vă expun la aceleași riscuri precum variantele Insider Fast. Ultimul pas mai implică încă o confirmare a faptului că sunteți de acord în legătura cu instalarea unui sistem de operare în variantă Preview. În acest mod, Microsoft și-a luat toate măsurile de siguranță că nu îi puteți reproșa nimic.

Acest ultim ,,Accept” va iniția repornirea telefonului și inițierea procesului de instalare. Este posibil să mai așteptați câteva minute, în funcție de rapiditatea conexiunii voastre la internet până când update-ul efectiv va fi descărcat. La finalul descărcării vi se va mai cere o dată acordul. Procesul efectiv de upgrade nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute, dar în funcție de numărul aplicațiilor pe care le aveți instalate pe telefon, este posibil să sară chiar și până la 20-30 de minute. Pe parcursul celor 30 de minute nu mai este necesară nici un fel de intervenție de partea voastră, deci puteți lăsa telefonul la încărcat și vă puteți vedea de treabă. La final, smartphone-ul vostru va porni automat în Windows 10 Mobile. Windows 10 Mobile Insider install progress

Mai e ceva de făcut?

Opțional, puteți alege ca versiunile ulterioare Preview de Windows 10 Mobile să nu mai fie instalate, obligând astfel telefonul să facă următorul update doar în momentul în care se lansează varianta finală a sistemului de operare. Pentru asta, aveți nevoie din nou de aplicația Windows Insider. Dacă nu o mai aveți pe telefon în urma update-ului, intalați-o din nou din Windows Store.

Odată intrați în aplicație, faceți un tap pe cele trei punctulețe din partea de jos a ecranului. Din respectivul meniu, alegeți Leave Program, context în care veți fi nevoiți să vă autentificați folosind contul vostru Microsoft pentru a finaliza procesul. După această etapă, apăsați pe Continue. Din acest moment, următorul update care vă va fi servit de gigantul din Redmond va fi către varianta finală a Windows 10 Mobile. Conform ultimelor speculații, ar trebui să nu dureze mai mult de o lună până când aceasta va fi disponibilă, dar sunt șanse foarte mari să dureze mai mult decât atât.