Cum investesc chinezii în viitorii programatori români

Cum investesc chinezii în viitorii programatori români

Huawei oferă de ceva timp stagii de internship pentru studenții din facultățile de profil tehnic din România, sprijinind, astfel, viitorii programatori români.

În ultimii ani, stagiile de internship dezvoltate de Huawei au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor care urmează cursurile facultăților cu profil tehnic din România. ”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai cunoscute programe, menit să le ofere studenților șansa să aplice cunoștințele teoretice chiar la sediul central Huawei din Shenzhen. Prin intermediul proiectului, studenții au posibilitatea de a ajunge în China pentru a participa la un stagiu de specializare, timp de două săptămâni. Proiectul a fost lansat la nivel internațional în 2008, iar în România în urmă cu doi ani.

Ediția din acest an a programului a avut loc în perioada 27 august – 11 septembrie, iar participanții au fost zece studenți de la universitățile tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca. Tinerii români care au beneficiat de acest internship au fost în primă fază în Beijing, pentru a se adapta mediului de lucru, prin intermediul unor cursuri de limbă și cultură. A doua parte a proiectului a constat într-o perioadă de formare profesională, cu ajutorul specialiștilor Huawei, la sediul central al companiei din Shenzhen.

Programele educaționale implementate de Huawei au ca scop central dezvoltarea tinerelor talente din industria IT&C, ajutându-le să înteleagă mai bine noutățile din sectorul IT&C. Huawei plănuiește să investească în continuare în viitorii programatori români, prin programe similare „Telecom Seeds for the Future” și parteneriate cu universitățile de profil. Poți găsi mai multe informații despre viitoarele programe aici.

Citește și: