Cum înregistrezi pe iPhone folosind un microfon Bluetooth

Cum înregistrezi pe iPhone folosind un microfon Bluetooth

Pentru că iDevice-urile nu includ nativ această funcție, ar fi bine să știi cum înregistrezi audio de pe un microfon Bluetooth pe iPhone.

În teorie, este foarte simplu să folosește iPhone-ul ca reportofon, dar nu este la fel de simplu să înregistrezi un semnal audio de la un handsfree lăsat în altă cameră sau de la un microfon pe Bluetooth de calitate mai bună decât cel integrat în smartphone. Din fericire, există o aplicație pentru asta, care face o treabă surprinzător de bună la acest capitol.

Cum înregistrezi audio de pe un microfon Bluetooth pe iPhone

Cum înregistrezi audio de pe un microfon Bluetooth pe iPhone

Aplicația care vă interesează pentru scenariul nostru este Audio Memos. Aceasta este disponibilă atât într-o variantă gratuită, cât și două versiuni plătite, de 0,99 și 9,99 dolari.  Este important să rețineți că versiunea gratuită a aplicației nu include funcția de înregistrare via Bluetooth, deci aveți nevoie de versiunea contra-cost de o,99 dolari. Dacă nu folosiți linkurile de mai sus și căutați Audio Memos în AppStore, vă interesează varianta cu icoana galbenă, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus.

După ce ați instalat aplicația și ați pornit-o pentru prima dată, faceți click pe roata dințată din stânga jos și bifați Use Bluetooth Mic. Odată activat, switch-ul ar trebui să fie de culoare verde. Confirmați modificările cu Done în dreapta sus. Din acel moment, singurul lucru pe care mai trebuie să-l faceți este să apăsați pe butonul mare marcat Record in interfața principală a programului. În principiu, nu ar trebui să vă așteptați la o calitate spectaculoasă a înregistrărilor, dar ar trebui să înțelegeți foarte bine ce se discută pe lângă microfon. În plus, cum era de așteptat, înregistrările pot fi exportate cu ușurință și trimise pe email sau accesate prin intermediul iTunes.

Pentru a conecta un microfon Bluetooth dedicat sau un handsfree la iPhone, intrați în Settings sau Configurări la meniul Bluetooth și asigurați-vă că dispozitivul dorit este în modul împerechere. Dacă vă apare în listă, ar trebui să fie suficient să-l selectați.

Citește și: