Cum eviți aburirea geamurilor mașinii pe timp de iarnă

, 25 Noi, 10:09

Când vine iarna, aburirea geamurilor este printre cele mai enervante lucruri care ți se pot întâmpla atunci când vrei să pleci la drum, arată stiridinlume.ro.

Mulți șoferi se confruntă cu aburirea geamurilor atunci când hotărăsc să plece la drum, pe timp de iarnă. Nu prea multe soluții sunt folositoare în astfel de condiții, astfel că vei avea de furcă atunci când încerci să cureți geamurile.

Într-adevăr, sistemul de aer condiționat din mașină reușește să dezaburească geamurile destul de repede, dar nu este întotdeauna o soluție. Unii oameni nu agreează folosirea îndelungată a sistemului de AC, în timp ce pentru cei mai ghinioniști, aceasta nu este o soluție în mașina pe care o conduc. Alternativa de a conduce cu geamurile deschise poate că sună bine vara, dar iarna nu e în topul preferințelor.

Astfel, brightside.me recomandă o soluție promițătoare care să prevină aburirea geamurilor. Ai nevoie de o șosetă de bumbac, de nisip pentru pisici și de un inel de carton – un inel de la o bandă adezivă folosită este perfect. Probabil că intuiești deja în ce direcție merge această idee; ai de urmat câțiva pași simpli.

Lărgește șoseta cu inelul, exact ca în imaginea de jos.

aburirea geamurilor 1

Toarnă nisipul pentru pisici în șosetă până aceasta se umple.

aburirea geamurilor 2

Scoate inelul și fă un nod la capătul șosetei.

aburirea geamurilor 3

Așează șoseta într-un spațiu deschis al mașinii

aburirea geamurilor 4

Metoda este destul de intuitivă, având în vedere că nisipul pentru pisici are proprietăți absorbante extrem de bune. Astfel, aburirea geamurilor nu va mai fi o problemă, deoarece nisipul va prelua tot condensul din mașină. Când observi că nisipul nu mai face față, tot ceea ce trebuie să faci este să repeți pașii de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Solutia nu este noua.Se foloseste de catva timp si in loc de nisip * se foloseste silicat .

Cât de proști puteți fi

Cică, dacă chestia nu merge, repetați operația. Când, bă, când sunt în trafic? Bă, tâmpiților, sunt în magazile zeci de soluții de spălare a geamurilor mașinii care elimină acest fenomen al ceții pe barbriz. De ce m-aș complica cu ciorapul, cu inelul și nisipul pentru mâțe? Sunteți jalnici, bă.

Jalnicule , solutia este foarte buna dar tu esti un sarac care nusi permite sa cumpere silicon pentru pisici.Stai si sterge cu tricou de asta vara sau chiloti expirati

stai cuminte ai cu chilotii

Cel mai important lucru de aici e ‘inelul de carton’ si [editat] de pisica!

Asta patesc cei care nu lasa geamurile foarte putin deschise cand e masina parcata. !
Mai bine deschizi geamul decat sa faci vansare la nisip de pisici si sa mirosi sosete 🙂 .

cea mai simpla solutie este sa apasam butonul de dezaburire :))) Solutia asta este pentru cei care merg iarna fara caldura:)) cam rar..

Aburirea se produce instant, cand intri in masina, de la caldura emanata de corp si de la respiratie. Nisipul ala NU va absorbi instant umezeala asta, nici daca umpli habitaclul cu zece feluri de nisip. Ala e absorbant si eficient pentru lichid, nu pentru aburi.

Am incercat de mult acesta metoda.
Nu este eficienta.!

Io fumez fff.mult asa caaaaa, la mine mai tot timpul e geamul lasat.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail