Cum eviți aburirea geamurilor mașinii pe timp de iarnă

Cum eviți aburirea geamurilor mașinii pe timp de iarnă

Când vine iarna, aburirea geamurilor este printre cele mai enervante lucruri care ți se pot întâmpla atunci când vrei să pleci la drum, arată stiridinlume.ro.

Mulți șoferi se confruntă cu aburirea geamurilor atunci când hotărăsc să plece la drum, pe timp de iarnă. Nu prea multe soluții sunt folositoare în astfel de condiții, astfel că vei avea de furcă atunci când încerci să cureți geamurile.

Într-adevăr, sistemul de aer condiționat din mașină reușește să dezaburească geamurile destul de repede, dar nu este întotdeauna o soluție. Unii oameni nu agreează folosirea îndelungată a sistemului de AC, în timp ce pentru cei mai ghinioniști, aceasta nu este o soluție în mașina pe care o conduc. Alternativa de a conduce cu geamurile deschise poate că sună bine vara, dar iarna nu e în topul preferințelor.

Astfel, brightside.me recomandă o soluție promițătoare care să prevină aburirea geamurilor. Ai nevoie de o șosetă de bumbac, de nisip pentru pisici și de un inel de carton – un inel de la o bandă adezivă folosită este perfect. Probabil că intuiești deja în ce direcție merge această idee; ai de urmat câțiva pași simpli.

Lărgește șoseta cu inelul, exact ca în imaginea de jos.

aburirea geamurilor 1

Toarnă nisipul pentru pisici în șosetă până aceasta se umple.

aburirea geamurilor 2

Scoate inelul și fă un nod la capătul șosetei.

aburirea geamurilor 3

Așează șoseta într-un spațiu deschis al mașinii

aburirea geamurilor 4

Metoda este destul de intuitivă, având în vedere că nisipul pentru pisici are proprietăți absorbante extrem de bune. Astfel, aburirea geamurilor nu va mai fi o problemă, deoarece nisipul va prelua tot condensul din mașină. Când observi că nisipul nu mai face față, tot ceea ce trebuie să faci este să repeți pașii de mai sus.

Citește și:
Etichete: