Cum definești poze diferite pe mai multe monitoare în Windows 10

Cum definești poze diferite pe mai multe monitoare în Windows 10
09:30 31.07.2016

Cei de la Microsoft nu au făcut deloc viața ușoară persoanelor cu mai multe monitoare, când vine vorba de definirea unor poze diferite de fundal. Există însă o soluție în Windows 10 pentru a obține configurația dorită.

Indiferent dacă le definiți ca fiind wallpaper-uri, background-uri, poze de tapet sau fundal, imaginile pe care le vedeți pe desktop în momentul în care vă porniți computerul reprezintă cel mai important aspect al experienței de personalizare a PC-ului. Pentru a vă defini o imagine de fundal, este suficient să faceți click dreapta pe o poză în My Computer sau chiar și pe o imagine deschisă în browserul vostru preferat și să alegeți varianta Set as wallpaper.

Din păcate, procesul devine semnificativ mai complex în cazul în care aveți două, trei sau mai multe monitoare conectate la computer. Implicit, definirea unei poze ca tapet, se aplică în același timp la toate monitoarele. De-a lungul anilor, pentru a rezolva această situația, ați fost nevoiți să instalați utilitare dedicate precum John’s Background Switcher, DisplayFusion și altele. Există însă și o soluție care nu implică instalarea de utilitare dedicate pentru ceva atât de simplu.

Cea mai simplă metodă, mai ales dacă aveți trei poze cu rezoluția ideală pentru fiecare dintre monitoare, este să intrați în My Computer, să selectați pozele de interes ținând apăsată tasta CTRL și, cu toate selectate, să faceți click dreapta pe cea pe care o doriți pe monitorul principal. Alegeți din meniul contextual Set as desktop background și s-ar putea să vă fi rezolvat problema. Windows 10 wallpaper

Soluția un pic mai elaborată, care vă oferă un pic mai multă precizie în privința cărei poze ajunge pe care monitor necesită introducerea unei comenzi în fereastra de Run (Windows + R) din meniul de start. Fără ghilimele, comanda este ,,control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper”. Apăsați Enter pentru confirmare și ar trebui să ajungeți la o fereastră din care să vă puteți alege imaginile de fundal. Implicit le veți vedea pe cele din Windows, dar apăsând pe Browse, veți putea alege imaginile voastre favorite din computer. Selectați directorul dorit și confirmați cu Ok, iar când le aveți în fața ochilor, asigurați-vă că sunt debifate. Acum, este suficient să faceți click dreapta pe fiecare imagine pe care v-o doriți și din meniul contextual să alegeți Set for monitor 1, Set for monitor 2, etc. Confirmați modificările cu Save Changes.Windows 10 set wallpaper

loading...