Cum controlezi un Xbox One cu telefonul folosind Smartglass

Cum controlezi un Xbox One cu telefonul folosind Smartglass

Dacă ai o consolă Microsoft și nu o folosești doar pentru gaming, ar fi bine să știi cum controlezi un Xbox One cu telefonul folosind aplicația Smartglass.

Cei de la Microsoft au îmbunătățit semnificativ aplicația lor de mobil dedicată interacțiunii cu o consolă Xbox în ultimii ani. Aceasta îți permite să deschizi rapid un joc, să navighezi mai ușor pe internet și să controlezi aplicațiile tale preferate fără să pui mâna pe un controller dedicat. În plus, Smarglass este și crossplatform, putând fi instalată complet gratuit pe iPhone, Android, Windows Phone, Windows 8 și Windows 10.

Cum controlezi un Xbox One cu telefonul sau tableta

Primul pas implică descărcarea aplicației folosind unul dintre următoarele linkuri, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați: Apple App Store, Google PlayWindows Phone Store, sau Windows Store, Inițial, aplicația a fost menită doar pentru telefoane, dar poate fi la fel de bine folosită acum pe tablete cu iOS, Android sau Windows. În acest caz particular, vom detalia funcționalitatea aplicației Smartglass pentru Xbox One, dar dacă aveți un Xbox 360 prin casă, puteți profita de o funcționalitate similară folosind o versiune specifică de Smartglass pentru vechea consolă. Aceasta din urmă este descărcabilă folosind aceste linkuri – Apple’s App StoreGoogle Play, Windows Phone Store sau Windows Store.

Revenind la interacțiunea dintre aplicația Smarglass pe telefon și consola Xbox One, la prima rulare a programului trebuie să vă autentificați cu același nume de utilizator Microsoft și parolă pe care îl folosiți pe Xbox. Dacă sunteți în aceeași rețea wireless cu consola, aceasta ar trebui să fie recunoscută automat ca fiind în preajmă. Atingeți consola pentru a începe interacțiunea cu ea și lăsați bifată opțiunea Connect Automatically. Opțional, dacă nu vă este recunoscută automat consola, îi puteți introduce manual IP-ul în aplicația Smartglass. IP-ul la Xbox One îl găsiți în All Settings – Network – Network Settings – Advanced Settings.

După acest proces, vă puteți folosi smartphone-ul ca telecomandă similar cu un touchpad generos. În plus, tot ce aveți pe consolă, va apărea sub formă de icoane pe ecranul telefonului. Astfel, puteți alege un titlu din listă și să-l inițiați pe TV printr-un tap pe Play on Xbox One. Dacă folosiți consola voastră ca TV Box, puteți schimba posturile TV. Per ansamblu, indiferent de aplicația pe care o rulați pe Xbox One, interfața Smartglass ar trebui să se schimbe în funcție de ea. Unele jocuri ar putea de exemplu să vă ofere un set suplimentare de informații relevante pentru gameplay în Smartglass. Când navigați pe internet cu Microsoft Edge pe Xbox, vă va fi mult mai ușor să accesați o nouă pagină web sau să navigați pe cea afișată pe ecran.

Citește și: