Cum arată o proiecție pe haine la 1.000 de cadre pe secundă
O companie japoneză duce proiecțiile la un nou nivel, introducându-le în modă.
Universitatea din Tokyo a prezentat luna aceasta o tehnologie de proiectare, capabilă să opereze la 1.000 de cadre pe secundă, cu o întârziere de doar trei milisecunde. Dispozitivul se numește DynaFlash și e poate proiecta imagini inclusiv pe suprafețe în mișcare.
În termeni tehnici, nu sună atât de fascinant, dar puteți vedea în clipul de mai sus cât de interesant s-ar vedea pe un tricou în bătaia vântului. Marcatorii sunt desenați cu o cerneală infraroșu, imperceptibilă pentru ochiul uman.
Tehnologiile de proiectare a imaginii există încă din 1969 și au fost folosite comercial prima oară în Casa Bântuită din Disneyland. Pe măsură ce tehnologia a avansat, companiile au început să o folosească atât pentru entertainment, cât și pentru advertising, dar nu și pentru obiecte vestimentare.
După cum este specificat și în filmuleț, tehnologia pe care o folosește DynaFlash ar putea fi utilizată pentru a crea haine interactive, aducând o împrospătare industriei modei. Ar putea fi folosită și pentru a ajuta potențialii clienți să probeze anumite articole vestimentare, fără a fi nevoiți să se dezbrace și să se îmbrace la loc, potrivit CNET.
O altă utilizare fascinantă a proiecțiilor 3D și tehnologiei de urmărire a mișcărilor feței poate fi observată în clipul de mai jos. Proiecțiile pe chipurile oamenilor implicați arată cât se poate de realist și reprezintă o dovadă în plus a faptului că și tehnologia e o artă.