Cum ar putea hackerii să oprească internetul în 2017

Cum ar putea hackerii să oprească internetul în 2017

În acest an, hackerii au demonstrat că au capacitatea necesară pentru a lansa atacuri extrem de periculoase asupra celor mai mari site-uri.

Anul 2016 a fost unul extrem de ciudat. Și nu ne referim doar la întâmplările de pe scena politică, ci și la evenimentele extrem de importante din mediul online. Unul dintre cele mai bune exemple este atacul îndreptat asupra serverelor Dyn, un host DNS important, care a dus la oprirea temporară a unor site-uri precum Twitter sau Reddit, dar a altor platforme la fel de cunoscute.

DDoS, sau Distributed Denial of Service, este un tip de atac cibernetic care implica un număr foarte mare de accesări, într-o perioadă foarte scurtă, adresate unui singur server sau adrese web. Însă, după cum scrie site-ul Business Insider, atacurile din 2016 nu au fost decât teste. Site-ul face referire la prezicerile unui oficial din cadrul companiei LogRhythm, care a declarat următorul lucru: ”Am văzut atacul masiv împotriva DynDNS în urmă cu câteva luni. Acel atac DDoS a înghețat site-uri precum Twitter sau Spotify pentru câteva ore. Am văzut un atac DDoS similar asupra lui Brian Krebs. Toate acestea nu au fost decât teste”.

Acest menționează că hackerii au ”testat rachete lansându-le în ocean”. În opinia sa, oricine are capacitatea de a opri o mare parte din site-urile importante din Statele Unite ale Americii va putea închide internetul timp de 24 de ore, în 2017. Probabil cea mai interesantă prezicere este cea legată de știrile false. ”Marile publicații media pierd influență, iar ele nu-și permit să lase acest lucru să se întâmple. Vor răspunde știrilor false implementând un nivel exagerat de control”, a spus cel de la LogRhythm.

Pe lângă faptul că am putea vedea câteva mari site-uri media atacate de hackeri, există șanse să vedem și mult mai multe cazuri de infectare cu ransomware. Rămâne de văzut câte dintre aceste preziceri se vor adeveri.

Citește și: