Cum a reușit un hacker să obțină internet gratuit pe mobil

Cum a reușit un hacker să obțină internet gratuit pe mobil

Un student de liceu din Statele Unite a reușit să obțină acces gratuit la internet pe mobil.

Într-o seară de vineri, Jacob Ajit se plictisea acasă și avea la îndemână un telefon și o cartelă SIM T-Mobile preplătită fără vreun serviciu activ. Conform articolului publicat de el pe Medium, Ajit a decis în acel moment că ar fi interesant dacă ar putea să obțină acces la rețeaua operatorului fără a cheltui vreun ban. Din câte se pare, telefonul încă avea o conexiune LTE, însă, atunci când încerca să navigheze pe internet, Ajit era redirecționat de fiecare dată către o pagină unde i se cerea să opteze pentru un anumit serviciu.

Aici, Ajit a testat o perioadă pagina respectiv și a observat că putea accesa site-ul T-Mobile, iar după aceea a verificat dacă vreuna dintre aplicațiile sale se putea conecta la rețea. În mod interesant, a descoperit că Speedtest putea să verifice viteza internetului său pe mobil, folosindu-se de un server T-Mobile. Mai mult decât atât, a continuat să funcționeze chiar și atunci când Ajit a schimbat serverul.

Acesta a fost momentul în care el și-a dat seama că se afla pe drumul cel bun. Liceanul a bănuit că serverele Speedtest nu au accesul restricționat și a început să analizeze modul în care serviciul funcționează. Ulterior, a descoperit să toate site-urile pe care erau găzduit elemente folosite în măsurătorile Speedtest aveau în comun un fișier ”/speedtest”, care includea conținutul corespunzător.

Astfel, tânărul a inclus pe site-ul său un server ”/speedtest”, pe care l-a umplut cu diverse videoclipuri. Trucul a funcționat, iar Ajit își putea avesa videoclipurile preferate de pe un telefon care nu avea vreun abonament sau vreo opțiune activă. Dar asta nu a fost suficient pentru el. El a creat și un proxy web pe un server, folosind un serviciu numit Glype, utilizând și de această dată ”/speedtest” în URL. Și de această dată americanul a avut succes, dobândind acces nelimitat la internet. Între timp, el a încercat să-i contacteze pe cei de la T-Mobile însă aceștia nu au oferit un răspuns. Conform publicației The Next Web, operatorul a rezolvat deja problema.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: