Cum poți obține un job la Google, tastând termeni-cheie în motorul de căutare

Cum poți obține un job la Google, tastând termeni-cheie în motorul de căutare

Știm deja că Google este un maestru al creativității, și se pare că această calitate e valorificată și în procesele de recrutare. Max Rosett este unul dintre cei care au trăit asta pe pielea lor, și a povestit toată experiența pe blogul personal.

Aparent, nu e imperios necesar să bați la ușa companiei pentru a obține un loc de muncă. Google își caută singur potențialii angajați, în funcție de căutările acestora. Condiția este ca acestea să se înscrie în „cartea de coduri” a gigantului tech. Odată ce se întâmplă asta, algoritmul companiei îți va propune să aplici pentru un post.

Max Rosett a povestit pe îndelete experiența pe thehustle. Acesta căuta informații pentru un proiect pe care îl avea de făcut și, introducând termenii de programare „python lambda function list comprehention” în motorul de căutare, i-a fost afișat mesajul: „You’re speaking our language. Up for a challenge?”

Google - cautare secretaCa în orice joc arcade, Google a oferit opțiunile „I want to play” și „No thanks”. Din fericire, Max a ales-o pe prima și astfel a început o serie de întrebări de programare antrenante. Toate erau cronometrate și necesitau cunoștințe destul de avansate despre algoritmi. Sesiunea de întrebări s-a prelungit două săptămâni pe pagina foo.bar și, odată ce Rosett a rezolvat a șasea problemă, i s-a propus să trimită datele de contact. Câteva zile mai târziu, Google i-a solicitat CV-ul.

Apoi, a trecut prin procesul clasic de recrutare, cu interviuri și vizite la HR. Într-un final, a primit jobul în cadrul gigantului din Silicon Valley. Oricum, e important de știut că pagina misterioasă nu va apărea dacă introduci aceiași termeni precum Max. Cu siguranță, însă, există și alții.

Citește și: