24 nov. 2016 | 08:44

Creațiile tale din Prisma pot deveni acum tablouri pe pânză

ACTUALITATE
Creațiile tale din Prisma pot deveni acum tablouri pe pânză

Cam în aceeași perioadă în care Pokemon Go ajungea să facă înconjurul lumii și să creeze dependență printre un număr semnificativ de posesorii de smartphone, un dezvoltator tânăr lansa Prisma.

Am îndrăgit Prisma din primul moment, iar faptul că echipa de dezvoltatori din spate se străduiește să vină pe piață cu actualizări constante reprezintă un gest de apreciat. Prisma, dintr-un punct de vedere, poate fi comparată cu Instagram. În definitiv, este încă o aplicație care aplică filtre pe niște fotografii pătrățoase. În altă ordine de idei însă, stilul unic de a vă transforma fotografiile în opere de artă cu stiluri cât se poate de diversificate, a adunat foarte multe laude. Nici nu mai merită să insistăm pe faptul că progrămelul folosește o rețea neurală complexă pentru a ajunge la aceste rezultate impresionante.

Prea puțini s-au gândit însă că ar fi posibil să imprimi acele imagini rezultate din Prisma și, mai mult decât atât, că le-ai putea transforma în tablouri de mari dimensiuni. Se pare însă că, dacă ați generat o imagine de care sunteți mândri prin aplicația de filtre, există posibilitatea să v-o agățați de perete.

Acest serviciu este oferit de o comanie intitulată CanvasPop și, deși s-ar putea să fiți tentați să credeți că nu implică un efort foarte mare tranziția din digital pe pânză, vă înșelați. Nu uitați că Prisma generează imagini la o rezoluție maximă de 1080 x 1080 de pixeli, o valoare care, deși este decentă pentru un ecran de smartphone, cu siguranță nu se pretează pentru un tablou de un metru pe un metru, fără un pic de tratament special. Pe de altă parte, având în vedere că aplicația este descrisă ca realizând opere de artă, puteți spune că asocierea dintre imagini precum cea de mai sus și tablouri pe pânză este una logică.

În final, în funcție de dimensiunea pe care v-o doriți pentru propriul tablou, valoarea plătită poate fi destul de mare, dar acesta poate fi totuși un cadou interesant, iar săptămâna aceasta are reduceri de 50%, cu ocazia Black Friday.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele