22 sept. 2016 | 21:48

Copiezi pe Mac și lipești pe iPhone, cu iOS 10 și macOS Sierra

ACTUALITATE
Copiezi pe Mac și lipești pe iPhone, cu iOS 10 și macOS Sierra

Cu fiecare iterație de macOS, sistemul de operare Apple pentru desktop-uri și portabile se apropie ca funcționalitate de iOS, iar noul macOS Sierra este cel mai aproape până acum.

În speranța că veți fi ancorați atât de profund în ecosistemul Apple, încânt nu veți mai putea să renunțați vreodată la iDevice-uri, gigantul din Cupertino a introdus în nou macOS Sierra mai multe funcții ce facilitează comunicațiile între aparate. Prin intermediul unor particularități precum Continuity sau Handoff, sistemul era deja destul de bine finisat dacă vroiați să începeți să citiți un articol pe mobil și să-l continuați pe MacBook, de exemplu.

macOS Sierra duce întregul concept de comunicare între gadgeturi Apple, fără nici un fel de intervenție din partea utilizatorilor, la un alt nivel folosind un clipboard universal. Dacă denumirea de clipboard vă este străină, merită să o percepeți ca pe un spațiu în care se duc toate informațiile de orice fel în momentul în care le copiați, pentru a le lipi ulterior. În practică, funcția este surprinzător de utilă dacă vreți să copiați un link pe mobil și să-l lipiți pe Mac sau invers.

În mod evident, trebuie să aveți în vedere câteva particularități pentru ca ideea detaliată mai sus să funcționeze, dar în teorie, nu ar tebui să întâmpinați dificultăți. Este obligatoriu să aveți Bluetooth actiivat și același cont de iCloud pe două sau mai multe aparate implicate în transferul de informații. Nu de alta, dar fișierul, link-ul sau bucata de text pe care o copiați este copiată în iCloud. La capitolul detalii, procesul nu este neapărat instant, dar funcționează destul de bine, iar câteva secunde sunt suficient între etapa de copiere și lipire. Apopo, un text nu stă pe o perioadă nedifinită în clipboard-ul universal și aveți nevoie de un MacBook, iMac sau Mac mini din 2012 sau mai nou pentru a funcționa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele