Consilierul pe probleme de Internet al lui Vladimir Putin are un site personal de torrente

Consilierul pe probleme de Internet al lui Vladimir Putin are un site personal de torrente
Horia Despa
11:01 21.01.2016

Rusia lui Putin nu este un loc un drepturile de autor sunt luate prea în serios. Pe lângă faptul că este patria celor mai mulți pirați și hackeri din lume, se pare că autoritățile nu doar că închid ochii la piraterie, dar unii pirați ajung chiar și consilieri prezidențiali.

Recent numit consilierul personal al lui Putin pe probleme de Internet, Herman Klimenko, are un trecut personal strâns legat de pirateria rusească. Până să fie numit membru al Institutului pentru Dezvoltarea Internetului și consilierul personal pe probleme de Internet al lui Vladimir Putin, Klimenko a finanțat și menținut site-ul rusesc de torrente Tornado.ru.

Consilierul pe probleme de Internet al lui Vladimir Putin are un site de torrenți personal

Culmea este că după ce a ajuns într-o poziție mai mult decât oficială în anturajul select al lui Putin, poziția lui Klimenko nu s-a radicalizat când a venit vorba de protejarea drepturilor de autor în Rusia ci, din contră, a făcut apel la toleranță. Conform TorrentFreak, acesta a justificat prezența pirateriei în Rusia spunând că: ”Consumul de materiale aflate sub incidența drepturilor de autor se mărește odată cu creșterea economică. Când situația economică a unei țări devine critică eu cred că oamenii n-ar trebui să fie terorizați cu astfel de probleme.” Acesta a mai adăugat spunând că ”nu merită să insistăm acum pe acest subiect. Când situația economică se va mai îmbunătăți, atunci vom putea să ne întoarcem la aceste chestiuni.”

Aceste afirmații nu surprind pe nimeni de vreme ce vin din gura unui pirat bona fide, însă e impresionant cum toleranța față de încălcări grave ale legislației drepturilor de autor, legislație care se aplică inclusiv în Rusia, e de o naturalețe aberantă chiar și pentru țări din Estul Europei precum România sau Ungaria.

Conform publicației rusești Vedemosti, Klimenko a preferat să se distanțeze de afacerile sale ilicite din trecut prin simplul gest de a-l lăsa pe baiatul său să conducă afacerile tatălui. Până la urmă, Klimenko joacă în altă ligă și nu se poate lăsa murdărit de astfel de ”mizilicuri” lipsite de importanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI