Code for Romania: a fost lansată oficial comunitatea care vrea să ofere soluții digitale societății românești

Code for Romania: a fost lansată oficial comunitatea care vrea să ofere soluții digitale societății românești

A fost lansată oficial Code for Romania, o comunitate de programatori, designeri, specialiști în științe sociale sau comunicare care oferă soluții digitale pentru rezolvarea provocărilor societății românești.

Ideea acestui tip de organizație s-a născut în San Francisco, în 2008, sub numele de Code for America, iar modelul s-a extins în toată lumea, sub forma unor comunităţi naţionale de profesionişti voluntari care îşi propun să rezolve probleme ale societăţii prin soluţii IT.

Organizațiile “Code for” creează instrumente digitale de tip open-source pentru cetăţeni, societatea civilă şi instituţii publice și cred că tehnologia poate deschide contexte prin care cetăţenii se pot implica în sfera publică şi pot avea un impact pozitiv asupra comunităţilor.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală înființată în 2016. În acest moment, organizația este susținută financiar de propria comunitate de 60 voluntari din România și diaspora. Aceștia sunt implicați în proiecte din udomeniile informării și accesului la informații publice, facilitarea accesului la servicii publice, implicarea civică și colaborarea, educarea și promovarea culturii. Cei interesați pot găsi mai multe informații pe pagina de Facebook a organizației sau pe site-ul oficial.

„Ideea Code for Romania a pornit în februarie din provocarea de a pune și know-how-ul românilor din diaspora în slujba societății de acasă. Din nevoia de a avea instrumente de informare adaptate secolului 21. Din necesitatea de avea o societate și o guvernare deschise. Din convingerea că societatea civilă poate crește numai cu sprijinul fiecăruia dintre noi. Din dorința de a crea o platformă în care oamenii de success din domeniul privat sau academic să-și pună abilitățile în slujba comunității”, spun cofondatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: