Chinezii nu sunt entuziasmați în legătură cu lansarea iPhone 7

Chinezii nu sunt entuziasmați în legătură cu lansarea iPhone 7

Lansarea iPhone 7 nu a reușit să genereze foarte mult interes pe cea mai mare piață din lume.

În perioada cuprinsă între lunile aprilie și iunie, vânzările efectuate în China de către Apple au scăzut cu o treime, în condițiile în care se dublaseră cu mai mult de un an în urmă. Astfel, veniturile totale au scăzut până la 8,8 miliarde, reprezentând în jur de o cincime din totalul încasărilor companiei din Cupertino. Astfel, nu ar trebui să ne mire faptul că acum, cu doar câteva ore înainte de lansarea iPhone 7, avem parte de o primă veste neplăcută din China.

Din câte se pare, cetățenii din cea mai populată țară din lume nu sunt foarte interesați de lansarea iPhone 7. În ceea ce privește numărul de postări de pe site-ul Sina Weibo, iPhone 7 se pare că a fost mult mai puțin popular decât iPhone 6. De fapt, terminalul lansat în 2014 de Apple ar fi atras de 15 ori mai multe comentarii pe platforma de micro-blogging din China.

Potrivit celor de la Reuters, sunt șanse mari ca Apple să vândă un număr impresionant de telefoane și în anul curent, însă, cel mai probabil, chinezii nu se vor îngrămădi în magazine din prima zi. În schimb, ei vor aștepta o perioadă pentru a vedea ce îmbunătățiri aduce telefonul și pentru a ști dacă acesta merită sacrificiul financiar considerabil.

Strategy Analytics, o companie specializată în studiile de piață, estimează că numărul de iPhone-uri comercializate în China va scădea cu aproximativ 20% în a doua jumătatea a acestui an, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. ”Apple încă are probleme din cauza numărului mare de versiuni disponibile consumatorilor din China, în condițiile în care competiția din partea Huawei și Oppo rămâne puternică”, a declarat un angajat Strategy Analytics.

Acesta face referire la un fenomen numit ”consumer fatigue”, care s-ar produce în momentul în care consumatorilor li s-ar oferi prea multe dispozitive din care ar trebui să aleagă. Vă așteptăm alături de noi, miercuri, de la ora 19.50, pentru live text și live video pe Facebook

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: