Cercetătorii americani au creat mușchi artificiali

Cercetătorii americani au creat mușchi artificiali

Oamenii de știință din cadrul MIT au reușit de curând să creeze mușchi artificiali.

Mulți dintre roboții creați în ziua de azi beneficiază de construcții similare oamenilor. După cum scriu și cei de la Gizmodo, mulți sunt de părere că noi suntem cei mai bine adaptați pentru lumea în care trăim astăzi. Acum, grație unei invenții a oamenilor de știință de la MIT, suntem mai aproape de crearea unor roboți asemănători nouă.

Mai exact, cercetătorii s-ar fi folosit de nylon pentru a crea mușchi artificiali. Desigur, ideea aceasta nu este una nouă. Mușchii artificiali au mai fost construiți în deceniile trecute, astfel încât să imite modul în care mușchii oamenilor și ai celorlalte animale funcționează pentru a facilita mișcarea. Însă materialele necesare pentru a-i construi au fost, până acum, foarte scumpe. Iar în ceea ce privește durabilitatea și capacitatea de auto-reparare, rezultatele au fost extrem de slabe.

În aceste condiții, cei de la Institutul de Tehnologie din Massachussetts (MIT) s-au orientat asupra altor materiale. Scopul lor a fost acela de a crea mușchi mai simpli și mai accesibili din punct de vedere financiar și au descoperit o proprietate foarte interesantă a fibrelor de nylon. Atunci când sunt încălzite, acestea se micșorează în lungime, diametrul lor se mărește, iar ele se îndoaie.

Controlând cantitatea de căldură la care sunt expuse fibrele respective și direcția din care vine aceasta, cercetătorii au fost capabili să miște fibrele, în mod repetat, în diferite direcții. Desigur, după cum puteți observa în materialul de mai sus, fibrele respective nu sunt extrem de interesante, însă ar putea contribui în mod decisiv la îmbunătățirea mișcărilor efectuate de roboți.

De asemenea, cercetătorii menționează că, în viitor, sistemul prezentat mai sus ar putea ajuta la crearea unor dispozitive medicale extrem de interesante sau a unor componente pentru diverse mașinării. Desigur, între timp, vor mai fi efectuate numeroase teste.

Citește și:
Etichete: