07 iul. 2016 | 13:04

Una dintre cele mai importante conferințe europene despre securitatea informatică revine în București

ACTUALITATE
Una dintre cele mai importante conferințe europene despre securitatea informatică revine în București

DefCamp, cea mai importantă conferință despre securitate informatică din Europa Centrală și de Est, ajunge la o nouă ediție anul acesta, care va fi organizată în București, pe 10 și 11 noiembrie 2015.

DefCamp reunește antreprenori, specialiști în securitate cibernetică, dezvoltatori, dar și oameni care vor să joace rolul de hacker, testându-și cunoștințele pe echipamentele puse la dispoziție de organizatori. La ediția de anul acesta unt așteptați aproximativ 1.000 de experți, studenți și specialiști în dezvoltarea produselor de securitate cibernetică, dar și pasionați care vor să își testeze cunoștințele în cel puțin unul dintre concursurile pregătite. Hacking Village, D-CTF, IoT Village, Hack the Bank sau Target John sunt doar câteva dintre cele care au prins foarte bine la ediția din 2015.

Competițiile de acest fel sunt esențiale, pentru că orice discuție despre securitate cibernetică trebuie să aibă în vedere două direcții principale: soluția și identificarea problemei. Pentru aceasta din urmă, se bat atât companiile specializate în software de protecție, cât și hackerii, deși nu au același scop. Astfel, la conferința DefCamp se va desfășura finala DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai importantă competiție de white hacking din Europa Centrală și de Est. La ediția precedentă, încă din etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani, gadgeturi sau hardware pentru computere.

Pe de altă parte, DefCamp #6 a venit, în premieră, cu o competiție dedicată strict gadgeturilor conectate la internet, fie că vorbim despre frigidere, fie că sunt brățări de fitness. Succesul pe care l-a avut întrecerea în urmă cu un an i-a motivat pe organizatori să o reia și pentru acest an. Toate detaliile despre aceste competiții și nu numai, se află pe site-ul DefCamp 2016. Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă în România aproape 3.000 de participanţi, din 50 de ţări şi 95 de oraşe, interesaţi de hacking, vulnerabilităţi cibernetice, dar şi soluţii pentru protecţie online.