Cea mai bună experiență Wi-Fi, într-un pachet 2 în 1 cu stil

Cea mai bună experiență Wi-Fi, într-un pachet 2 în 1 cu stil

În urmă cu zece luni, UPC anunța lansarea pe piața din România a modemului Connect Box. Astăzi aflăm că acesta a fost achiziționat de peste 100.000 de români. Ce-l face, totuși, atât de special?

În era smartphone-urilor, a tabletelor, a televizoarelor inteligente și, de ce nu, a becurilor smart, conexiunea la internet este mai importantă ca oricând. Pentru asta, ne asigurăm că nu ne zgârcim când vine vorba de alegerea unui serviciu de internet fix. În ciuda acestui lucru, mulți se abonează la servicii foarte bune care promit viteze de până la 500 Mbps, dar nu optează și pentru un modem Wi-Fi performant.

Datele UPC arată că aproape 80% dintre abonații la serviciul de internet folosesc conexiunea Wi-Fi, față de 69% în urmă cu doi ani, așa că o conexiune wireless bună este absolut necesară în zilele noastre, iar asta nu se poate fără un echipament adecvat.

Cu toate că poate părea tentant să schimbăm abonamentul, dar nu și routerul Wi-Fi, sau să ne agățăm de produsele de calitate discutabilă și prețuri mici, trebuie să ținem cont că sunt nervii noștri în joc. Nu e nimic mai rău decât un router care sughite când urmărești un nou episod din serialul preferat sau atunci când conexiunea îngheață imediat după ce trimiți un email important la care aștepți un răspuns urgent.

Aici intră în scenă modemul Connect Box de la UPC, un dispozitiv gândit special pentru serviciile oferite de operator, dar și pentru clienții săi. Connect Box este modemul Wi-Fi de ultimă generație ce însoțește, gratuit, serviciul de internet de la UPC.

Acesta are specificații de top. Vorbim despre un gadget construit în jurul standardului 802.11a/n/ac și dispune de tehnologie dual band (2,4 GHz si 5 GHz), cu selectare automată a celui mai bun semnal disponibil. Respectivele cifre sunt foarte importante deoarece, deși o rețea pe 5GHz are un risc semnificativ mai scăzut de congestionare, nu este la fel de performantă în ceea ce privește acoperirea. Tocmai din acest motiv, modemul Connect Box creează două rețele Wi-Fi, una pe 2,4 și una pe 5GHz pentru a asigura compatibilitate cu un număr cât mai mare echipamente la distanță mai mică sau mai mare. Astfel, echipamentul UPC oferă stabilitate a conexiunii și acoperire în orice colț al casei.

Vorbeam mai sus de vitezele conexiunilor la internet, așa că merită menționat faptul că modemul Connect Box al UPC poate oferi viteze de până la 500 Mbps, permițându-le utilizatorilor să folosească internetul UPC la potențialul său maxim. Pe lângă asta, modemul este dotat și cu patru porturi Ethernet, pentru acele dispozitive care necesită conexiuni prin cablu, cum ar fi PC-urile de tip desktop, dar și cu un port pentru telefonie.

Un motiv în plus pentru care peste 100.000 de clienți UPC au optat pentru achiziționarea unui astfel de echipament este designul. Eu țin modemul în sufragerie și voi presupune că la fel faceți și voi. Cei de la UPC par să fi luat asta în calcul când au proiectat Connect Box, deoarece acesta are un design elegant, ușor de integrat în decorul bine-gândit din living. Puține echipamente de rețea se pot lăuda cu un aspect atât de plăcut. În final, mai merită menționat și ghidul de instalare rapidă. Echipamentele de rețea nu sunt cunoscute pentru ușurința de utilizare, dar modemul Connect Box te lasă să-l configurezi rapid, în câțiva pași, fără să mai fii nevoit să apelezi la vecinul care lucrează la Playtech.ro sau să dai telefoane la UPC.

Etichete: