Ce se poate întâmpla dacă nu activezi modul avion pe telefon în timpul zborului

Ce se poate întâmpla dacă nu activezi modul avion pe telefon în timpul zborului

Există efecte negative, însă probabil nu sunt atât de grave pe cât și-au imaginat unii.

În cazul în care ați călătorit măcar odată cu avionul, atunci probabil vi s-a spus că telefonul trebuie trecut pe modul avion în timpul zborului. În aceste condiții, probabil v-ați întrebat de ce ar fi necesară o asemenea măsură și ce s-ar întâmpla dacă nu ați urma instrucțiunile echipajului de zbor. Înainte de toate, trebuie să știți că nu au fost înregistrate cazuri în care un avion să se prăbușească din cauza telefoanelor unor pasageri.

În ziua de azi avem de-a face cu aeronave cu echipamente extrem de performante la zbor, care pot rezista unor lucruri mult mai grave decât semnalul telefonului. Singurul element care dă naștere unor probleme în asemenea situații este distanța dintre telefon antenele de la sol.

Mai exact, un telefon comunică, în timpul deplasării, cu mai multe antene, pentru a menține o conexiune constant. Însă din cauza distanței, terminalul va încerca să-și îmbunătățească semnalul, iar asta ar putea să-i deranjeze pe piloți sau pe controlorii de trafic. După cum explică unii, sunetul pe care aceștia din urmă ar putea să-l audă în căști ar fi similar celui produs atunci când apropiați un telefon mobil de un difuzor. În cazul ar fi vorba despre o sută de telefoane la bord, situația ar putea deveni extrem de neplăcută.

De asemenea, în timpul deplasării cu avionul, telefonul ar schimba foarte rapid antenele de la care primește semnal. Asta ar putea să afecteze serviciile celor aflați la sol și, desigur, ar duce la golirea rapidă a bateriei.

Concluzia ar fi una simplă. Într-adevăr, un telefon aprins în timpul zborului nu a dus niciodată la prăbușirea unui avion. Însă regulile acelea sunt aplicate pentru a vă garanta securitatea și este indicat să le respectați. Nu este o idee bună să-i deranjați în timpul unui zbor pe cei de care depind viețile a zeci sau poate chiar sute de oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: