Ce se întâmplă dacă înghiți o gumă de mestecat

Ce se întâmplă dacă înghiți o gumă de mestecat

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu adevărat atunci când înghițiți o gumă de mestecat?

Multor oameni li s-a întâmplat să înghită o gumă de mestecat din greșeală. Pe parcursul timpului, au apărut diverse mituri în legătură cu acest lucru. Cele mai multe persoane spuneau că acest gume rămân în stomac mai multe luni, sau chiar mai mulți ani de zile. Astfel, cei de la BuzzFeed au considerat că ar fi mai bine să întrebe un specialist în legătură cu potențialele efecte negative.

Iar ceea ce au aflat a fost destul de interesant. Jurnaliștii au discutat cu un gastroenterolog despre gumele de mestecat și consecințele înghițirii lor. Medicul a furnizat mai multe informații în legătură cu procesele care au loc în sistemul digestiv după ce înghiți o gumă, iar prima concluzie este simplă: guma trece prin corpul unui om la fel ca oricare alt aliment, cu mențiunea că nu este digerată în totalitate.

Tubul digestiv al unui om este suficient de puternic încât să digere atunci când înghiți o gumă de mestecat, grație mișcărilor specifice, acizilor și enzimelor pe care le conține. Însă nu va reuși să digere totul și nu va reuși să absoarbă conținutul în intestinul mic din cauza proprietăților chimice ale gumei. ”Odată ce intră, va ieși la fel ca oricare alt lucru. Perioada petrecută în cadrul sistemului digestiv variază în funcție de motilitatea acestuia”, a declarat Lisa Ganjhu.

Astfel, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu vreun blocaj sau alte lucruri de acest gen. De fapt, guma de mestecat nu este singurul lucru care poate trece prin tubul digestiv fără a suferi mari modificări, fiind asemănătoare cu porumbul din acest punct de vedere. Având în vedere acest lucru, singurul motiv pentru care nu ar trebui să înghițiți guma este faptul că nu are nicio valoare nutrițională. Însă, în afara de asta, nu există alte riscuri, în afară de cele asociate oricărui alt element comestibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BuzzFeed
Etichete: